Arama
Arama Sonuçları
Dünyanın İlk Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da gerçekleşecek
Türkiye, 4-8 Kasım tarihlerinde dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.
Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de rekor kırıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe 2024 yılının ilk 7 ayında ziyaretçi sayısında rekor düzeye ulaşıldığını belirtti.
Zerzevan Kalesi'nde meteor yağmurunu izlediler
Diyarbakır'ın Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Zerzevan Kalesi'nde 6 bin kişinin katıldığı Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Etkinliğine katıldı.
Yiğitlerin yoldaşından mesleğin inceliklerini dinledi
Çanakkale'nin Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 68 yıldır er meydanındaki yiğitlerin kispetlerini işleyen İrfan Şahin'i ziyaret etti. Kaymakam Kayabaşı, "İrfan ustamızdan, ömrünü vakfettiği bu sanatın inceliklerini dinleme imkanı buldum" dedi.
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
90 binden fazla kişi Edirne'ye akın etti
Edirne'ye, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki, 'baharın habercisi' olarak nitelenen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne 90 bini aşkın kişi geldi. Vali Yunus Sezer'in de katıldığı şenliklerde, Kakava ateşi bolluk ve bereket dilekleri ile yakıldı.
"Ardahan için UNESCO jeopark statüsü almak istiyoruz"
Ziyaret Deresi Kanyonu ile Kalecik Kalesi'ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan geneli için UNESCO jeopark statüsü almak istediklerini dile getirdi.
5 yıl görev yaptığı Çorum'a geldi
2018-2023 yılları arasında Çorum Valisi olarak görev yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
ŞURKAV’dan Urfa kültürünün yaşatılmasına katkı
Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
"Bu bayram Afyonkarahisar'a bekliyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşları kente davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, "Ulu Camii büyülesin sizi. Eşsiz mutfağımızı keşfedin bu bayram. Hala yolunuz düşmediyse Afyonkarahisar'a, bu bayram bekliyoruz sizleri" denildi.
Aspendos geleceğe miras bırakılıyor
Aspendos Geleceğe Miras Projesi Basın Lansmanı, dünyanın en önemli kültürel mirasları arasında yer alan Aspendos Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz’in zenginliklerini keşfedecek
“Karaelmas Turizm Ekspresi”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde info seferiyle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu öncülüğünde gerçekleşen info turuna; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkilileri, Tur Operatörleri, TURSAB Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve Sosyal Medya İçerik üreticileri katıldı.
Kars’ta Âşık Veysel Senfonisi’ne yoğun ilgi
Kars Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikleri kapsamında Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya tarafından düzenlenen “Âşık Veysel Özel Senfonisi” yoğun ilgi gördü.
Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerini gördünüz mü?
ATO, 2024 takviminde Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerine yer vererek, tanıtım ve turizm çalışmalarına destek verdi. Ankara Ticaret Odası’nın Cumhuriyet’in 101. yılına girdiği 2024 yılı için hazırladığı takvimde Başkent’in 101 turizm destinasyonunun görsel, lokasyon ve tanıtım bilgileri yer aldı.
Valilik tarihe meydan okuyan Malabadi köprüsü için kolları sıvadı
Batman Valiliği, 1147 yılında Artuklular döneminde inşa edilen ve UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü’nü turizme kazandırmak için Batman tarafında yapılacak peyzaj çalışmaları için kolları sıvadı.
Kaymakam demir dövdü
Karabük'ün Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Demirciler Çarşısı'nı ziyaret etti. Kaymakam Yazıcı, ziyaret esnasında körük ve örsün başına geçerek sıcak demir dövdü.
615 bin kişi Kapadokya'yı kuş bakışı izledi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’yı, 2023 yılında 615 bin 63 yerli ve yabancı turistin kuş bakışı izlediğini ifade etti.
Masalsı Soğanlı Vadisi ışıl ışıl oldu
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Soğanlı Vadisi, yapılan çalışmalarla gece de ışıl ışıl oldu. Vali Gökmen Çiçek, "Soğanlı Vadisi, her zaman çok güzeldi ve şimdi daha gizemli, daha büyüleyici ve daha masalsı…" dedi.
Alanya, 2024 Akdeniz Spor Başkenti seçildi
Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Alanya’ya verilen 2024 Akdeniz Spor Başkenti ödülünü, Brüksel’de düzenlenen törenle Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teslim aldı.
Anadolu'nun El Hamrası açılış için gün sayıyor
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Anadolu'nun El Hamrası olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda devam eden restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Nisan veya mayıs ayında ziyaretçilerimize açmış olacağız" dedi.
Vali Hatipoğlu: Gayretimiz mirası korumak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Niksar ilçesinde bulunan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Niksar Kalesi'ndeki kazı çalışmalarını inceledi. Hatipoğlu, "Gayretimiz mirası korumak ve paylaşmak" dedi.
Kapadokya’da tüm zamanların turizm rekoru
2023 yılının ilk 10 ayında 4 milyon 256 bin turistle Kapadokya bölgesinin tüm zamanların rekorunu kırdığını açıklayan Nevşehir Valisi Ali Fidan, yıl sonu için 5 milyon rakamının geçileceğini söyledi.
Divriği Ulu Camii’nde kapsamlı restorasyon sürüyor
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçe gezilerine devam ediyor. Her fırsatta ilçelerde bir dizi temaslarda bulunan Vali Şimşek, Divriği’de kamu yatırımlarını yerinde inceledi.
Yeni haftaya esnaf duasıyla başladı
Karabük Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, sanayi esnaflarıyla birlikte yeni haftaya esnaf duası ile başladı.
Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak.
Geleneksel Âşıklar Bayramı başlıyor
Sivas Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sivas Belediyesi ve ildeki kurum ve kuruluşların katkılarıyla 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Âşıklar Bayramı düzenlenecek.
Dünya Kahvaltı Günü
Van'da kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesinde yoğun bir katılımla yapıldı.