Arama
Arama Sonuçları
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
"Müzeler tarihin yaşayan tanıklarıdır"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı ve geçmişle aramıza köprüler kuran, bizleri tarihte yolculuğa çıkaran, tarihin yaşayan tanıklarıdır" dedi.
Vali Ergün bölgede inceleme yaptı
Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesinde Yunanistan uyruklu 3 kişinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
"Aile, fedakârlıkla var edilen vatandır"
Aile Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Aile, kadın ve erkeğin sevgi ve merhametle, birlik ve beraberlikle, alın teri ve fedakârlıkla var ettiği vatandır" dedi.
İtecik Dağı'nın al duvağını yerinde inceledi
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İtecik Dağı'nın al duvağı "İtecik Lalesi"ni, yerinde inceleyerek, "Bu eşsiz doğa harikasını herkes gelip incelemeli" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon yapılacak
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kentin simgelerinden biri olan 603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Çukurca'nın dağlarına bahar geldi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 29 yıldır terör nedeniyle kapalı olan köyler yeniden açılacak. Köylerde inceleme yapan Kaymakam Mert Kumcu, "Bitmeyen hikayeler, acı tatlı hatıralar, yaşanmışlıklar ve daha niceleri… Ama artık doğa harikası bu topraklara bahar geldi" dedi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Paylaştıkça bereketlenen sofra
Burdur Valisi Türker Öksüz, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar sofrasına katıldı.
Valiyi sahura davul çalıp mani söyleyen öğretmenler kaldırdı
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ritimde Öğretmenler Müzik ve Dans Topluluğu bünyesindeki 30 öğretmen, mani söyleyip davul, darbuka ve bendir çalarak vatandaşları sahura uyandırdı.
60+ Tazelenme Üniversitesi
Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan "60+ Tazelenme Üniversitesi"nin akademik açılışı törenle yapıldı.
Bayram Köse
Mecitözü Kaymakamı
Kaymakamdan Beethoven’ın 9. Senfonisi
Bolu Kıbrıscık Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, orgla Beethoven’ın 9. Senfonisi’nden mini bir kesit sundu. Ankara’da Mülkiye Oda Orkestrası’nda piyano eğitimi alan ancak eğitimi yarım kalan Kaymakam Deniz’in sunduğu kesit, müzik alanındaki kabiliyetini de gösterdi.
Şehit çocuklarının tekvando heyecanına ortak oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, şehit Murat Yıldırım ve Muhammed Önek'in çocuklarının tekvando kuşak bağlama törenine katıldı.
"Hedefimiz daha yeşil bir Diyarbakır"
Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, kent genelinde yeşil kuşak hattı yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hedefimiz daha yeşil bir Diyarbakır" dedi.
"Uşak’ta kitap da okunur; halı da dokunur"
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Uşak’ta kitap da okunur; halı da dokunur” diyerek Kitap Okuyorum Projesi'ni başlattı. Vali Ergün, proje kapsamında öğrencilerle kitap okudu.
İnsanlık görevini yerine getirdi
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, kan bağışında bulundu. 3 insana şifa olmak isteyen herkesi kan bağışına davet eden Kaymakam Okumuş, “Kan bağışı bir insanlık görevidir” dedi.
Vali Yardımcısı Gürses, yeni görevine başladı
Adıyaman Vali Yardımcısı iken Uşak Vali Yardımcılığına atanan Burak Bozkurt Gürses, Uşak Valisi Turan Ergün’ü makamında ziyaret ederek görevine başladı.
Van’ın geleceği kongrede masaya yatırılıyor
İki gün sürecek ‘Uluslararası Vizyon Van Kongresi’ başladı. Kongrede Van’ın geleceğinin masaya yatırılacağını belirten Vali Ozan Balcı, “Van’ın ufku açık. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da yapılacak” dedi.
Fatih Görmüş Çiğli’ye Mutlu Köksal Sungurlu’ya atandı
Çorum Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş İzmir Çiğli Kaymakamlığına, Denizli Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal Sungurlu Kaymakamlığı’na, Adıyaman Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ise Uşak Vali Yardımcılığına atandı.
Sezonu açan vali kayak yaptı
Ardahan'da kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla Yalnızçam Kayak Merkezi sezonu açtı. Sezon açılışına katılan Vali Hayrettin Çiçek, tüm kayak severleri Yalnızçam’a davet etti ve ardından kayak yaptı.
Eşit kat, eşit emsal ve yatay mimari
Batman’da on yıllardır devam eden tapu ve imar sorunu, herkese eşit kat, eşit emsal, eşit drop oranı ve yatay mimarı anlayışıyla çözüme kavuşturuldu. Binlerce vatandaşın tapu ve imar problemi çözülürken, hak sahiplerine tapuları verilmeye başlandı.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Yeni yılda yeni kitap
Afyon Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, yeni yılın ilk günlerinde ikinci kitabını çıkardı. Geçen sene geçmişten günümüze tarihi bir kaynak olan ‘Türk Atalar Sözleri’ isimli kitabını yayınlayan Vali Yardımcısı Kolsuz, şimdi de ‘Tarihî Fıkralardan Seçmeler’ kitabını okuyucularıyla buluşturdu.
Yaşar Artar
Sinanpaşa Kaymakamı
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.