Arama
Arama Sonuçları
"Mağduriyetleri en kısa sürede gidereceğiz"
Salihli’de meydana gelen orman yangınından etkilenen mahallelerde inceleme yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yangın dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri en kısa sürede gidermek, yaralarımızı sarmak için tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
Şanlıurfa'da son 4 yılın en yüksek uyuşturucu miktarı ele geçirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, polis ekiplerinin durdurdukları bir araçta 30 kilo 650 gram metamfetamin maddesi ele geçirdiğini belirterek, "Bu rakam son 4 yılda tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar" dedi.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Vali Masatlı, 3 noktada trafik denetimi yaptı
3 noktada yol kontrolü denetimlerine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bayram tatili dönüşü için yollara çıkan vatandaşları uyararak, "Hız limitlerine uyalım ve emniyet kemerini takalım" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
Ciğerlerimiz yanıyor! Balıkesir'deki orman yangını sürüyor
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde anızda başlayıp ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Vali İsmail Ustaoğlu, "Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" dedi.
Bolu'daki 4 şeritli köprü trafiğe açıldı
1 Mart 2024 tarihinde trafiğe kapatılan Mudurnu yolu üzerindeki Doğancı köyü Büyüksu Köprüsü'ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, "4 şerit olarak yapılan köprü, vatandaşlarımızın hizmetine açıldı" dedi.
"Kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz"
İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Onur Emir ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cesaretle görev yapan kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
"İyilik yapmak, en büyük erdemdir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, geçtiğimiz günlerde yolda bulduğu ziynet eşyasını güvenlik güçlerine teslim eden Sefa Söğütlü’ye onur belgesi vererek, "İyilik yapmak, insan olmanın en büyük erdemidir" dedi.
Kars'taki 15 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Mobil Göç Noktası Aracını ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "15 düzensiz göçmen tespiti yapılarak haklarında sınır dışı işlemi uygulandı" dedi.
Vali Canalp'tan meslek seçimi için tavsiye
Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklar için hayata geçirilen "Biz Geleceğiz, Gelecek de Bizim" projesinin açılışına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, meslek seçimi konusunda çocuklara tavsiyelerde bulundu.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Sınırın en uç noktasından teşekkür
Hakkari Valisi Ali Çelik, İran-Irak-Türkiye sınırlarının kesiştiği en uç noktada yer alan Fidan Tepe Askeri Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Çelik, sınır güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiğe teşekkür etti.
Hırsızları suçüstü yakalayan kahraman polisi ödüllendirdi
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, izinli olduğu gün hırsızları yakalayan kahraman polis memuru Mustafa Şener'e başarı belgesi verdi.