Arama
Arama Sonuçları
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül, Kadirli’de toprağa verildi
Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde meydana gelen elim olayda Şehit olan Polis Merkezi Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül, Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde toprağa verildi.
Büyüklerin huzur bulacağı yeni bir yuva olacak
Osmaniye Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
“Eğitim çıtasını daha iyi seviyelere yükseltmeliyiz”
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Hedef, Aydın'ı dünyaya tanıtmak
45. Turizm Haftası Kutlama Programına katılan Aydın Valisi Yakup Canbolat, "En önemli hedefimiz, Aydın'ı ilçeleriyle birlikte sadece Türkiye’de değil dünyada önde gelen bir turizm kenti haline getirmek" dedi.
Öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, öğrencilerin okuduğu hatimlerin duasına katılarak, yapılan dualara ‘amin’ dedi.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
Bakan Tekin'in anne babasının hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ara vermeden sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında dünkü durağı, kurulduğu vadi tabanından dolayı özellikle sonbahar ve kış aylalarında mikro klima iklim özelliğine sahip olan tarıma elverişli ilçemiz Uzundere oldu.
Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına atandı
Kütahya Vali Yardımcısı iken MHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı olan Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
“Yaşadığımız o karanlık günleri asla unutmayacağız”
Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerden biri olan 28 Şubat postmodern darbenin bugün 27. yıl dönümü. Mülki idare amirleri de 28 Şubat’ın yıl dönümünde mesajlar yayınlayarak, “O karanlık günleri unutmayacağız” dedi.
Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaştı
Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2006 yılında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer’in annesi Nezihe Sezginer’i ziyaret etti. Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaşan Vali Canbolat, “Şehidimizin ruhu şâd, cennet makamı âli olsun” dedi.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
Önce fidan dikecekler, sonra nikahları kıyılacak
Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında hazırlanan protokolle nikah akitleri yapılacak çiftler önce kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturacak. Orman İşletme Müdürlüğünden fidan dikim sertifikası alacak çiftler daha sonra nikah işlemlerini gerçekleştirecek.
O heykel, Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek
Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, "Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykeli Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek" dedi.
“Bütün kalbimizle yanınızdayız, aranızdayız”
Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programa katılan ve “Sevgiyle bütün engelleri aşalım” vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Bütün kalbimizle yanınızdayız, aranızdayız” dedi.
Selin vurduğu Söke'de inceleme yaptılar
Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak sele oldu. Sele kapılan 2 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 2 kişi için arama çalışması başlatıldı. Vali Yakup Canbolat ve Kuşadası Kaymakamı-Söke Kaymakam Vekili İbrahim Keklik de bölgede inceleme yaptı.
"Rahatça yaşıyorsak sizlerin sayesinde"
Samsun'un Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla ilçede yaşayan Gazi Baki Bolat ve ailesini ziyaret etti. Kaymakam Kayabaşı, "Bugün bu topraklarda rahatça yaşamamız şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde" dedi.
Belde belediyesine vekalet edecek
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, başkansız kalan merkeze bağlı Gebeceler belde belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.
Eşsiz manzarada 100 metrelik bayrakla yürüdüler
Gümüşhane'de bulunan Örümcek Ormanları'nda Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Vali Alper Tanrısever ve 300'ü aşkın genç, 100 metrelik Türk bayrağını 7,5 kilometre taşıyarak yürüdü.
Nusaybin'de 'Modern Tıp İslam ve Sağlık' konferansı
Mardin Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Prof. Dr. Ahmet Hamidi Vakfı işbirliğinde branşlarında uzman 15 doktorun katılımıyla düzenlenen "Modern Tıp İslam ve Sağlık" konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Deprem sonrasında 'Devletimizin hizmetinizdeyiz' diyenleri unutmadı
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, depremlerden sonra depo ve lojistik imkanlarını vatandaşa hizmet için kaymakamlığa tahsis eden hayırsever iş insanlarını teşekkür belgesi ile onurlandırdı.
Buket Yeşilgül Gürgentepe’ye, Cuma Omurca Buharkent’e, Alptekin Ünlü Ayrancı’ya atandı
111. dönem kaymakam adaylarından Buket Yeşilgül Ordu'nun Gürgentepe ilçesine, Cuma Omurca Aydın’ın Buharkent ilçesine, Alptekin Ünlü ise Karaman'ın Ayrancı ilçesine görevlendirildi.
897 deprem konutu Aralık’ta teslim edilecek
TOKİ Deprem Konutları Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konuttan 897'sini aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.
“Makam senin, unvan senin, şan senin, nam senin... Sen utandırma Ya Rab”
Bugün itibarıyla Düzce Çilimli Kaymakamlığı görevine başlayan 108. dönem kaymakamlarından Furkan Alpay, “Rabbim, hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Kaymakam Alpay, “Makam senin, unvan senin, şan senin, nam senin... Sen utandırma Ya Rab” ifadelerini kullandı.
“Eğitime öncelik vereceğiz”
İlçe ziyaretlerine Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ile devam eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa’da önceliğin eğitime verilmesi gerektiğini vurguladı.
Nusaybin’deki yatırımları inceledi
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, yatırımlar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda beraberindeki heyet ile birlikte Nusaybin ilçesini ziyaret ederek yapılan, yapılması planlanan ve devam eden projeleri/yatırımları yerinde inceleyip ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.
Köylerin eğitim alt yapısı güçlendiriliyor
Sivas'ın köylerinde yeni yapılan ve inşaatı devam eden okulları inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, “Amacımız her bölgede olduğu gibi köylerimizde de eğitim altyapısını güçlendirip kaliteyi artırmak” dedi.
Varto Kent Meydanı projesi tamamlanmak üzere
Mersin Gülnar’dan Muş Varto Kaymakamlığı’na atanan ve görevine başlayan Musa Ayyıldız, ilçedeki yol çalışmaları ile yapımında sona gelinen Kent Meydanı’nı yerinde inceledi.