Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
199 yıllık asırlık hamamın restorasyonu tamamlandı
Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"
Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Eyüp Kaykaç, Manisa Vali Yardımcılığına görevlendirildi
İzmir Karaburun Kaymakamlığından istifa edip 31 Mart’ta İzmir Karaburun’da AK Parti’den belediye başkan adayı olan Eyüp Kaykaç, İçişleri Bakanlığı tarafından Manisa’ya vali yardımcısı olarak görevlendirildi.
Valiler, Yenilik Merkezi'nde inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret ettiler.
Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı
Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
Ulusal ve yerel marketlere Validen uyarı: Ciddi adım atmamız gerekiyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de hizmet veren ulusal ve yerel market zincir yetkilileriyle bir araya geldi.
Balamir Gündoğdu, Bakan Müşaviri oluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’nun, İçişleri Bakanlığına Bakan Müşaviri olarak atanma süreci başladı.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Öğrenciler Hayat Bilgisi dersini Valilikte işledi
Batman Valisi Ekrem Canalp, merkez Adem İlkılıç İlkokulu 3/D sınıf öğrencilerine hayat bilgisi dersinin “Yerel Yönetim Birimlerini Tanıyorum ve Valinin Görevleri” konusunu anlattı.
“Gözlerinde iyilik ve güzellik var”
Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova İlçe Müftülüğü’nün organizesinde Hacı Ahmet Çalış Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda düzenlenen iftar programına katıldı.
Vali Çelik, başkan vekilliği görevini tamamladı
Hakkari Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Vali Ali Çelik, görevi tamamladı. Vali Çelik, "Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim" dedi.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Vali Yardımcısı Ramazan Taşkın’a başarı ve teşekkür belgesi
Kars Vali Yardımcısı Ramazan Taşkın’a, Kars Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak 1,5 yıl boyunca yürüttüğü özverili çalışmaları nedeniyle başarı ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Seçimi kazanan rakibini tebrik etti
Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Vali Abdullah Erin, seçimi kazanan rakibi DEM Parti adayı Ahmet Türk’ü tebrik etti.
Mülki idare amirleri sandık başında
Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başında.... Mülki idare amirleri de oy kullanacakları okullara gidip, tercihlerini yaptı. Valiler, oy kullanma işlemi sonrası vatandaşlarla ve görevlilerle sohbet etti.
Seçim güvenliği için 594 bin personel görevlendirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, seçim güvenliği için 31 Mart'ta, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, korucu, gönüllü koruculardan oluşan 594 bin personelin görevlendirildiğini söyledi.
AFAD’a alınan yeni ekipmanları teslim etti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katıldı. Vali Doruk, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdaresinin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti.
"Hakkâri, özel hazırlanmış bir plato gibi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin doğası ve spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, "Hakkari coğrafi olarak inanılmaz bir alan, adrenalin tutkunları için çok değerli. Kanodan, dağ kızağına, yamaç paraşütünden, dağcılık faaliyetlerine ve trekkinge kadar birçok alanda Hakkâri sanki macera severlere özel hazırlanmış bir plato gibi" dedi.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.