Arama
Arama Sonuçları
1 haftada 2 milyon 786 bin araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 20-27 Haziran'da 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini, toplam 433 bin 207 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.
Vali Masatlı, 3 noktada trafik denetimi yaptı
3 noktada yol kontrolü denetimlerine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bayram tatili dönüşü için yollara çıkan vatandaşları uyararak, "Hız limitlerine uyalım ve emniyet kemerini takalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
Kütahya'da trafik akışı daha güvenli hale getiriliyor
Ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, "Kütahya-3'üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla trafik akışı daha güvenli olacak" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
"Ülkemize, halkımıza ve Kütahya'mıza dua edin"
Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Kütahya Valisi Musa Işın, "Duanın kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Ülkemize, halkımıza, milletimize, Kütahya'mıza dua edin" dedi.
"Kastamonu mutfağı damakları şenlendiriyor"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor" dedi.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
Hep birlikte kitap okudular
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Kaymakam Önder Çengel’in öncülüğünde düzenlenen “Sen Yeter Ki Oku” ve ‘’Kitabını Al Gel’’ etkinliğinde protokol ve halk hep birlikte kitap okudu.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Edirne’de tarihe nostaljik yolculuk
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarını keşfetmek amacıyla hizmete alınan Turistik gezi trenine binerek ilk seferine katıldı.
218 bin öğrenci, Çanakkale’yi gezecek
Gaziantep'te yaşayan 218 bin 327 öğrenci, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret edecek.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Tatilin ilk 4 gününde 26 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmalara ilişkin istatistikleri paylaştı.
Görev başındaki polislerin bayramını kutladı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Hayatla Yarışılmaz" mottosuyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen trafik denetimlerine katıldı. Seç Jandarma Uygulama Kontrol Noktasında ve Demirtaş Polis Uygulama Noktasında yapılan trafik denetimlerinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva da yer aldı.
Önce bayramı kutladı, sonra uyarı yaptı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Hankendi Jandarma Karakolu'nu ziyaret ederek, jandarmaların bayramını kutladı. Yol denetimlerine de katılan Vali Toraman, "Hız limitlerine uyalım. Emniyet kemerimizi takmayı ihmal etmeyelim" dedi.
Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.
Yoğunluk yaşanan otogarda yolcularla bayramlaştı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ramazan Bayramı öncesinde Karabük Otogarını ziyaret ederek şehre gelen veya şehirden ayrılan vatandaşlarla bayramlaştı.
Önce uyardı, sonra leblebi ikram etti
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ramazan Bayramı öncesi Samsun ve Ankara yolunda uygulama noktasında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret ederek, denetimlere katıldı. Vatandaşları uyaran Vali Dağlı, daha sonra onlara Çorum leblebisi ikram etti.
Jandarma yolcu kılığında otobüsleri denetledi
Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi.
Çocuk gülerse dünya güler!
Samsun Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Valiliğin koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında ildeki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.
Yolculuk süresini kısaltacak viyadük yakında açılıyor
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Viyadüğün önümüzdeki günlerde açılacağını ifade eden Vali Ünsal, "Yusufeli-Artvin karayolu 15,5 kilometre kısalacak ve yolculuk süresi 25 dakika azalacak" dedi.
Hafız adaylarıyla Ramazan sohbeti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Büyükağa Medresesinde düzenlenen İftar Programı sonrası, hafızlık öğrenimi gören öğrencilerle bir araya geldi.
100 genci, kadim şehir Mardin'e uğurladı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Gezelim, Görelim, Öğrenelim projesi kapsamında 100 genci Mardin'e uğurladı. Vali Usta, "Yolculuğunuz boyunca birbirinize destek olun, farklılıkları keşfedin ve bu benzersiz deneyimi dolu dolu yaşayın. İyi geziler" dedi.
Trafik denetimi yaptı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Erzin Dağ-Sa Yol Kontrol Noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ekiplerle birlikte trafik denetimi yapan Vali Masatlı, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını istedi.