Arama
Arama Sonuçları
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Burdur'un en eski pazarını gezdi
Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, kentin en eski yöresel ürün pazarlarından biri olan Yassıgüme Köyü Yöresel Ürün Pazarını da gezdi.
"Kadim kültürümüzü tanıtıp ayakta tutuyorlar"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyünü ziyaret etti. Türkmen kültürünün tanıtıldığı stantları gezen Vali Özkan, "Kadim kültürümüzü tanıtıp ayakta tutuyorlar" dedi.
"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"
Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
"Kastamonu mutfağı damakları şenlendiriyor"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı.
"Keten evine destek vereceğiz"
Ayancık Ketenevi’ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, usta ellerde hayat bulan kültürel miras Ayancık Keteni'ni inceledi. Vali Özarslan, "Ayancık Keten Evi'ne gerekli desteği vereceğiz. Ayancık keteni endemik bir bitki olmuş, ekimi yok denecek kadar az. Arttırmak için çalışacağız" dedi.
Yöresel kıyafetlerle valiyi ziyaret ettiler
Edirne Valisi Yunus Sezer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 6 Balkan ülkesinden kente misafir edilen gençler ile bir araya geldi.
Valiler yayla şenliğine katıldı
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne katıldı.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı
Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
Çocuklarla yöresel oyun oynadı
"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
‘Kıllor’ ikramını geri çevirmedi
Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, akşam saatlerinde sokağa çıkarak vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşlar Kaymakam Yeşilyurt’a ilçenin geleneksel lezzeti olan külünçe (Kıllor) ikram etti.
Yöresel el ürünleri için satış merkezi yapılıyor
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, şehirde yöresel el ürünlerinin satışı ve pazarlanmasına yönelik olarak Dede Korkut Şehir Müzesi bahçe alanına yapılacak olan satış mağazalarının proje çalışmalarını yerinde inceledi.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
"Emek vermekten vazgeçmeyin"
Ataköy Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Üretmekten ve emek vermekten vazgeçmeyin" dedi.
“Yeni bir yaşam alanına kavuşacağız”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “81 ile 81 Millet Ormanı” projesi kapsamında Giresun’da 50 bin metrekarelik alanda devam eden ‘Millet Ormanı’ çalışmalarını yerinde inceledi.
Sivas'ta ilk kez film festivali düzenleniyor
Cumhuriyet Üniversitesi’nin 50. Yılı çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin ilki gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi şüphesiz sevindirici bir gelişme" dedi.
"Kars, adeta bir açık hava müzesi"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gezi programı kapsamında Aydın’dan Kars’a gelen misafirlere Kars Antlaşması’nın imzalandığı Valilik binasını gezdirdi. Vali Polat, Kars’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
Kars, EMITT Fuarı'na damga vurdu
6-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kars standına "Kış Turizmi Dalında En İyi Stant" ödülü verildi.
Kaleler diyarına yepyeni bir tabela asıldı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, kaleler diyarı Kozluk ilçesine yepyeni bir tabela asıldığını belirterek, "İlçemizin yöresel ürünlerini tanıtıyoruz" dedi.
Bina yapmaya gelen Çin heyetinden anlamlı hediye
6 Şubat depremlerinden sonra bölgede depreme dayanıklı binalar yapmak için Türkiye'ye gelen Çinli iş insanları, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya'yı ziyaret etti. Çin heyeti, Kaymakam Çelikkaya’ya “Dürüst ve çalışkan insanlar başarının zirvesinde olacaktır“ yazılı yöresel bir hediye takdim etti.