Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum;

Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı....


Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş ve Uluslararası Koruma Genel Müdürü Bayram Yalınsu’nun da katılımıyla TBMM’de Göç ve Uyum Alt Komisyonu’nda Dünyada ve Türkiye'de Göç konulu bir sunum yaptı.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığındaki toplantıda Toros, Türkiye'de 28 Eylül 2023 itibarıyla yasal olarak 4 milyon 741 bin 115 yabancı bulunduğunu, bunların 3 milyon 279 bin 152'sinin geçici koruma altındaki Suriyeliler olduğunu dile getirdi.

"ÜLKEMİZDE YASAL OLARAK 4 MİLYON 741 BİN 115 YABANCI VAR”

TBMM’de yapılan toplantıda Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros yaptığı sunumda düzensiz göç ile mücadele, göçmenlerin Türkiye’de bulunması ve uyum üzerine sunum yaptı. Yasal olarak Türkiye’de yaşayan yabancılarla ilgili konuşan Toros, “Ülkemizde yasal olarak 4 milyon 741 bin 115 yabancı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.


“İSTANBUL MODELİ” BAŞLAYACAK

Artan ekonomik gücün ve jeopolitik konumun da göç hareketleri üzerine olumsuz etki yaptığını belirten Atilla Toros, İstanbul Modeli’nin 1 Aralık’tan sonra başlayacağını söyledi. İstanbul Modeli kolluk birimlerinin göçmenlerin düzensiz olduğundan şüphelendikleri zaman sahada kimlik kontrolü yapabileceğini, sıkıntı çıktığı zaman mobil göç merkezinden detay talep edilebileceğini bildirdi. İstanbul Modeli’nin İstanbul’da uygulanmaya başlamasıyla büyük şehirlere 1 Kasım itibarıyla geçileceğini, hazırda Adana, Ankara, Bursa ve İzmir’de mobil göç noktalarının kurulduğunu söyledi.

Toros açıklamalarının ardından, Suriyelilerin geri dönüşleri için sınır ötesinde kurulan yerleşim yerlerindeki çalışmaların devam ettiğine dikkati çekerek, "Bu çalışmalar neticesinde sınırlarımızın hemen ötesinde bekleyen potansiyel bir göçün de orada tutulabildiğini çok rahatlıkla ifade edebiliriz. Suriye'nin kuzeyine şu ana kadar 583 bin 618 Suriyeli gönüllü geri dönüş yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef olarak göstermiş olduğu 1 milyon Suriyelinin gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum