Burdur Doğa Tarihi Müzesi;

Burdur Doğa Tarihi Müzesi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulunarak, herkesi Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeleri görmeye davet etti....

Resim

MÜZELERİ İNCELEDİ

Müzenin ilgi çekici olduğunu belirten Vali Türker Öksüz, yetişkinlerin yanı sıra özellikle öğrenciler tarafından eğitim amaçlı olarak ziyaret edilebilecek önemli bir müze olduğuna dikkat çekti.

Atıl, bakımsız durumda olan Kavaklı Rum Kilisesi binasının onarılıp teşhir tanziminin yapılmasıyla oluşturulan müze hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ve Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu'ndan bilgiler alan Vali Öksüz, ziyareti sırasında müzede sergilenen Elmacık Köyü’nde yapılan kazılarda çıkarılan dev güney filine ait fosilleri inceledi.

Resim

ARKEOLOJİ MÜZESİ

Vali Türker Öksüz, Türkiye'nin en zengin müzeleri arasında yer alan Burdur Arkeoloji Müzesi'ni de ziyaret ederek, Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu'ndan eserler ve sergilenen bölümler hakkında bilgi aldı.

2008 yılında Avrupa Müzesi Forumu'ndan “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülü alan müzeyi çok beğendiğini ifade eden Vali Öksüz, Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeyi herkesin görmesi gerektiğini ifade ederek, davette bulundu.

Resim

Burdur Şehir merkezinde kolay ulaşılabilir konumda olan Arkeoloji Müzesi; Hacılar, Kuruçay, Höyücek Höyükleri, Kibyra, Sagalassos, Boubon ve Kremna kazılarından çıkarılan, müsadere ve satın alma yoluyla kazandırılanlar ile birlikte 69 binden fazla kültür varlığına sahip Türkiye'nin en zengin, en beğenilen müzeleri arasında yer alıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum