Kaymakamın bulduğu 13 köpek bekçi olacak;

Kaymakamın bulduğu 13 köpek bekçi olacak

Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş tarafından bulunan 13 yavru köpek, sahiplendirildi. Köpekler, askeri üs bölgesi ve köylere gönderilerek bekçilik eğitimi alacak....


Hakkari'de Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş, köy ziyaretleri dönüşünde yol kenarında 13 köpek yavrusu buldu. Köpeklerle ilgilenen Kaymakam Ateş ve eşi Cansu Ateş, hemen talimat verdi. Yol kenarından alınan köpekler tedavi edildi. Tedavilerinin ardından sahiplendirilen köpekler, şimdi askeri üs bölgesi ve köylere gönderilerek bekçilik eğitimi alacak.

Resim

"HER GÜN AYNI ÖZENİ GÖSTERELİM"

Konuyla ilgili Şemdinli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yol kenarında bitkin halde bulup  yuva olduğumuz patili dostlarımızı sahiplendirdik. Tercih ve seçim şansı olmayan patili dostlarımıza yalnız bir gün değil, her gün aynı özeni gösterelim. Can dostlarımıza sahip çıkalım. Polis kontrol noktası, askeri üs bölgesi ve köylerimize gönderdiğimiz canlarımız yeni ailelerinin yanında keyifleri yerinde. Silahlı kuvvetlerimize görev arkadaşı olup, köylerimizde sürülere bekçilik yapması için eğitilmeye başladılar bile" ifadelerine yer verildi.

Resim

İKİ AY ÖNCE BULMUŞLARDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde köy ziyaretinden dönen Kaymakam Ali Ekber Ateş, yol kenarında bitkin halde bulduğu 13 köpek yavrusuna sahip çıkmıştı. Anneleri olmayan köpekleri mamayla besleyen Ateş ve eşi, belediye ekiplerine haber vermiş, köpek yavruları sağlık taramaları ve dış parazit aşıları yapıldıktan sonra ilçeye getirilerek koruma altına alınmıştı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum