Zirvede bayrak açtı;

Zirvede bayrak açtı

Niğde Valisi Cahit Çelik, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında 100 dağcı ile Aladağların en güzel zirvelerinden olan Emler Zirvesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırdı....

Resim

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında planlanan Aladağlar Emler Zirve tırmanışı gerçekleştirildi. Zirve tırmanış programına Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve çok sayıda dağcı katıldı. Cumhuriyet Meydanında Bayrak Töreni ile başlayan program, Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında dua edilmesi ve karanfil bırakılması ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanında yapılan Bayrak Töreninde konuşan Vali Cahit Çelik, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında 100 dağcı arkadaşımızla ile Aladağlar’ın en güzel zirvelerinden Emler Zirvesine bir tırmanış programı planladık. Bu program kapsamında ülkemizin farklı bölgelerinden gelen dağcı arkadaşlarımız bize eşlik ediyorlar. Hem Cumhuriyetimizin 100. yılında böylesine bir etkinlikle onur yılımızı kutlayacak hem de ilimizin önemli doğal güzelliklerinden olan Aladağlar’ı bir kez daha gündeme taşıyacağız” dedi.

Resim

Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve beraberindeki dağcılar kabir ziyaretinin ardından Aladağlar eteklerinde bulunan Sokulupınar Kamp alanında kamp kurarak son hazırlıklarını yaptı. Vali Cahit Çelik kamp alanında yaptığı açıklamasında, "Bu sene çok özel bir yıl çünkü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı. Biz de bu kapsamda bir dizi aktivite yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de 100 dağcıyla birlikte Aladağlar’da zirve yapmak” diye konuştu.

Vali Çelik, “Türkiye’nin en önemli dağlarından bir tanesi Aladağlar. Bir anlamda dağcıların mabedi diyebileceğimiz bir yer burası. Burada 3 bin 700 metrenin üzerinde 7 tane zirve var. Toplamda 142 tane zirve var. Demirkazık bu anlamda Türkiye’de bilinen en önemli zirvelerden bir tanesi ama Demirkazık’tan da daha yüksek olan Kızılkaya zirvesi var. Biz de Türkiye’nin İzmir, Manisa, Ağrı, Muş, Mardin, Samsun ve Trabzon’dan gelen dağcı arkadaşlarımızla beraber bugün inşallah burada kamp yapacağız. Yarın sabah dörtte zirve çıkışı için yürüyüşe başlayacağız. İnşallah kazasız belasız bir tırmanış olur" ifadelerini kullandı.

Resim

Vali Cahit Çelik ve dağcılar kampın ardından Aladağlar Emler Zirvesine çıkarak Türk Bayrağımızı büyük bir coşku ile dalgalandırdı. Zirvede, dağcılarımız görülmeye değer kareler oluşturdu. Program, zirveden inişin ardından son buldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum