İrem Bağlarında sonbahar yürüyüşü;

İrem Bağlarında sonbahar yürüyüşü

Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı’nın eteğinde, kayısı bahçeleriyle meşhur, doğal güzelliğiyle göz kamaştıran İrem Bağlarında 10 kilometre doğa yürüyüşü yaptı. Yeşilin ve sarının tonlarıyla mükemmel bir görsel şölen sunan doğaya hayran kalan Vali Turan, renk cümbüşü içindeki kayısı bahçelerinde gezdi....

Resim

SONBAHAR RENKLERİ ALTINDA YÜRÜYÜŞ

“Türkiye Yüzyılı” temasıyla Iğdır Melekli beldesindeki İrem Bağlarında sonbahar doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

“Türkiye Yüzyılı Yürüyüş Parkuru” adı verilen 10 kilometrelik parkuru, Iğdır Valisi Ercan Turan ve eşi Nilüfer Baykal Turan ile birlikte protokol üyeleri, kurum müdürleri, doğa sporcuları ve vatandaşlardan oluşan 100 kişilik grup yürüdü. Etkinlikte sonbaharla birlikte sararan kayısı bahçeleri de gezilerek hatıra fotoğrafları çekildi.

Resim

SAĞLIKLI YAŞAM SPORLA MÜMKÜN

Vali Ercan Turan, Iğdır’ın doğal güzelliklerinin tanıtımı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Geniş bir katılımla Iğdırlı hemşerilerimiz, mesai arkadaşlarımızla yine güzel bir etkinlikle hep beraberiz. Çok güzel bir yürüyüş güzergahı belirledik ve ismine ‘Türkiye Yüzyılı’ yürüyüş güzergahı dedik." diye konuştu.

Sporun ve doğanın insan hayatındaki öneminden bahseden Vali Turan, sağlıklı yaşama önem, spora ve sporculara destek verdiklerini belirtti.

Resim

DOĞA ŞİFA KAYNAĞI

Güzel bir etkinlikle insanların doğada mutlu olup eğlendiğini anlatan Vali Turan, " Doğa hem bedenimiz hem de ruhumuz için mutlak bir şifa kaynağıdır. Modern yaşamın bize en büyük zararlarından biri doğadan kopmak oldu ama biz burada doğayı doya doya yaşıyoruz, spor alanlarımızı daha da güzelleştireceğiz. Bu tür etkinliklerde beraber olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum