Aziziye Destanı'nın şehitleri anıldı;

Aziziye Destanı'nın şehitleri anıldı

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, 146 yıl önce yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı'nda Aziziye Tabyaları'nda şehit olanlar için anma etkinliği düzenledi....


"93 Harbi" olarak da bilinen savaşın en çetin muharebelerinin yaşandığı ve ellerindeki baltalarla savaş meydanına koşan halkın desteğiyle düşmanın bozguna uğratıldığı tabyalardaki destansı zaferin anma etkinliği düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.


NENE HATUN'UN TORUNUNA ÇİÇEK VERDİ

İl Müftüsü Rüstem Can'ın okuduğu duanın ardından tören alanında bulunanlar, tabyadaki Nene Hatun'un kabrini ziyaret edip karanfiller bıraktı. Törene katılan Nene Hatun'un torunu Güner Yamanoğlu'na da Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından çiçek takdim edildi.


"ÖNEMLİ BİR KİLİT NOKTASI"

Törende konuşan Vali Çiftçi, "146 yıl önce kutlu ecdadımızın aklı, ahlakı ve cesareti karşısında tutunamayan Rus askerinin geri püskürtüldüğü Aziziye Destanı, ülkenin birliğine  önemli bir kilit noktası teşkil etmiştir. Kahraman ecdadımızın anısını yâd etmek için düzenlenen bu programa olan teveccüh, 1877 yılından bugünlere Erzurum’da bu kutlu ruhun hala diri olduğunu göstermektedir" dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum