Ardahan’da fil iddiası uydurma;

Ardahan’da fil iddiası uydurma

Ardahan'da merada hayvanları otlatan bir çoban karşısına çıktığını ileri sürdüğü filin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Fil fotoğrafı kısa sürede yayılırken, jandarma ekipleri bölgeye giderek fili aramaya başladı. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, bazı sosyal medya hesapları ile haber sitelerinde yer alan "Ardahan'da fil görüldü" iddiasının uydurma olduğunu açıkladı....

Ardahan’da fil alarmı: Görüntü uydurma çıktı

GECE ARAMA YAPILDI

Çamlıçatak köyü kırsalında hayvan otlatan bir çoban, arazide fil gördüğünü iddia ederek, çektiği fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Fotoğrafın hızla yayılması üzerine Ardahan Jandarma Komutanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı.

İlk etapta çobanı bulan jandarma ekipleri fotoğrafın çekildiği bölgeye gitti. Çobanın gösterdiği bölgede havanın kararması nedeniyle arama çalışmaları el feneri ve flaşörlerle sürdürüldü.


VALİ HAYRETTİN ÇİÇEK: UYDURMA

Olayın büyümesi ve filin bulunamaması üzerine Vali Çiçek, geç saatlerde sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Ardahan ilimizde fil görüldüğü iddiası tamamen uydurmadır. Kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Ardahan Valiliği de gece yazılı bir açıklama yaparak, “14.11.2023 tarihinde ilimiz sınırları dahilinde hayvan otlatan bir çoban tarafından merada fil göründüğüne dair iddialar ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşılmış olup, yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda fotoğrafın ve haberlerin gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır. Basına ve Kamuoyuna Saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum