Su kaynaklarının korunması için toplandılar;

Su kaynaklarının korunması için toplandılar

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda su kaynaklarının korunması, tasarruflu kullanılması ve kuraklıkla ilgili önemli konular ele alındı....


Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya ayrıca Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, DSİ 10.Bölge Müdürü Mahir Arslan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürü Dursun Bozkurt, kurum ve kuruluşlardan temsilciler ile oda ve birlik başkanları katıldı.

BİRÇOK KONU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda sürdürülebilir tarımsal su kullanımının planlanması, kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde de gerekli tedbirlerin alınması, kriz döneminde etkin mücadele programı uygulayarak kuraklık etkilerinin en aza indirilmesi konuların ele alındı.


"SAHADA TAKİBİ YAPILACAK"

Toplantıda konuşan Vali Su, "Su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanılması ileride yaşanabilecek daha büyük sorunların önüne geçilebilmek için büyük önem arz ediyor. Kuraklığın etkilerinin azaltılması ve etkin bir mücadele programının uygulanması için sahada etkin bir takip sürdürülecek" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum