Türkiye'nin en büyük serası Adana'da olacak;

Türkiye'nin en büyük serası Adana'da olacak

Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak olan bu yapı faaliyete geçince yılda 100 bin ton sebze üretimi yapılacak. Burası Türkiye'nin en büyük sera kümelenmesi olacak" dedi....


Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Karataş ilçesine bağlı Bebeli Mahallesi’nde kurulmakta olan Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, alanda incelemelerde bulundu. Vali Köşger'e Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, Kaymakam Necati Aktan, Belediye Başkanı Necip Topuz ile Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç'in de eşlik etti.


"ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR"

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Köşger, "Bu alan 4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak. Burası faaliyete geçince yılda 100 bin ton sebze üretimi yapılacak. Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin en büyük sera kümelenmesi olacak. Bölgede yüksek teknolojili seraların yanı sıra; işleme, paketleme, depolama ve AR-GE tesisleri de olacak. Seraların ileri teknolojide olacak, projede az ilaç ve gübre kullanımını öngören topraksız tarım ağırlıklı olarak yapılacak. Avrupa ve Türkiye'nin ilk ve tek Su Ürünleri TDİOSB'nin Adana'da kurulacak. Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB'de tatlı su ve deniz su ürünleri olmak üzere yılda 60 bin ton su ürünü de üretilecek. Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin kuruluş protokolü onaylandı ve tüzel kişilik kazandı. Parselasyon planlarının hazırlanması, alt yapı yapım işi için gerekli olan projelerin hazırlanması ve onaylanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Adana'mızın ve ülkemizin ekonomisine önemli düzeyde katkı sunacak OSB'lerin bir an evvel faaliyete geçmesi için çalışmalar hızla devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum