66 projeye 16 milyon destek verilecek;

66 projeye 16 milyon destek verilecek

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 'Uzman Eller' Projesi'nin bilgilendirme ve tanıtım toplantısına katıldı. Uzman Eller ile 66 projeye, 16 milyon 500 bin TL destek verileceği açıklandı....


Hakkari'de Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen, kırsalda yaşayan ya da yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlayan Uzman Eller Projesi'nin tanıtım toplantısı düzenlendi.


"ÖNEMLİ BİR PROJE"

Toplantıya katılan ve konuşma yapan Vali Çelik, "Bugün güzel bir projenin tanıtım ve sonuçlarını hep beraber istişare etmek için bir araya geldik. Uzman Eller Projesi'nin temel dinamiği; genç istihdamında bu konuda eğitim almış arkadaşlarımızın kendi aldıkları eğitime uygun olarak sahada üretim potansiyelini geliştirmeleri, onların kendi geleceklerine umut ışığı olacak üretimin içinde olmaları ve hem kendilerinin hem ülkemizin tarımsal potansiyelini artırmalarıdır" dedi.


YÜZDE 100 DESTEK

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ise 2023 Uzman Eller Projeleri kapsamında Hakkari'de 66 projenin her biri için yüzde 100'ü hibe olmak üzere toplam 16 milyon 500 bin TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Vali Çelik, toplantı sonunda Uzman Eller Projeleri başvuru sahiplerini temsilen Çiğdem Gemicioğlu, Havva Çelik ve Evliya Aykut isimli çiftçilere sembolik hibe hediye çeki takdim etti.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum