"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil";

"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çalışmalar neticesinde ŞÖNİM'lere yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30, barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi....


Mersin'de “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Akdeniz ilçesindeki Ulu Cami önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Düzenlenen yürüyüşe Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Recep Bozkuş, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


"ERKEKLERE EĞİTİM VERİYORUZ"

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Vali Pehlivan, "Kadına yönelik ve aile içi şiddet, sıfır toleransla yaklaştığımız, asla kabul etmediğimiz bir konudur. İlgili kurum ve kuruluşların vasıtasıyla toplumumuzun bütün kesimleriyle iş birliği içinde mücadele ediyoruz. Bütün illerimizde olduğu gibi, Mersin'de de Valiliğimizin himayesinde, ilçelerimizde kaymakamlıklarımızın himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Kadına Yönelik Şiddetle ilgili İzleme, Takip Koordinasyon Kurulumuz var.  Yıl içerisinde, ilgili birimlerimiz vasıtasıyla bu konunda hem kadın hem de erkeklere eğitimler veriyoruz. Sadece kadınların bilinçlendirilmesiyle belli bir noktaya ulaşmasının yeterli olmayacağı anlayışından hareketle, erkeklere yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini geçen yıl olduğu gibi ağırlık verdik. İlgili kurumlardaki arkadaşlarımız, ocak ayından bu yana 170 bin kişiye eğitim ve bilinçlendirme çalışması yaptı. 100 bin civarında broşür dağıtımı gerçekleşti. 'Kadına el kalkamaz!' kampanyası kapsamında 5 binin üzerinde de broşür hem dijital ortamlarda hem de diğer ortamlarda vatandaşlarımızla paylaşıldı" diye konuştu.


"MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Mersin'de 2 adet Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, "Bu konudaki gayretler, alandaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, bakanlıklarımızın çalışmalar neticesinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerine (ŞÖNİM) yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30 nispetinde azaldı. Barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Bu azalış nispi olarak bir memnuniyet ortaya çıkartsa da bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz. Tamamen sıfırlandığı gün, asıl memnuniyeti o zaman hep birlikte yaşayacağız. Toplumumuzun her kesimiyle birlikte kadına ve aile içi şiddete karşı mücadele konusundaki çalışmalar devam edecektir" şeklinde konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum