Dünya şampiyonu olan Tuncelili Erivan'ı tebrik etti;

Dünya şampiyonu olan Tuncelili Erivan'ı tebrik etti

Tunceli'de faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, Portekiz'de düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda İsrailli rakibini yenerek dünya şampiyon oldu. Başarılı sporcuyla telefonda görüşen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Seninle gurur duyuyoruz" dedi....


Dünya, Avrupa ve Türkiye’deki şampiyonalarda bugüne kadar 14 şampiyonluğu bulunan Tuncelili kick boks sporcusu Erivan Barut, Portekiz'in Lizbon şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda finale çıktı. İsrailli rakibini büyük bir farkla yenen Barut, dünya şampiyonu oldu. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Erivan Barut'u telefondan görüntülü arayarak, tebrik etti.


"TÜRK KADININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİN"

Milli sporcuyla telefonda görüşen Vali Tekbıyıkoğlu, Erivan Barut'u tebrik ederek, "Bugün senin çok güzel haberlerini aldık. Tunceli olarak seninle gurur duyuyoruz. Bugün Portekiz'de İstiklal Marşı'mızı okuttun. Bu şampiyonaya birçok ülke katıldı ama Tuncelili Erivan, dünya şampiyonu oldu. 3 maç yaptın ve rakiplerinin hepsini alt ettin. Seninle gurur duyuyoruz. Sen çok iyi bir sporcusun. Ayrıca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bu başarıyı yakalaman önemli, Türk kadının da gücünü göstermiş oldun" diye konuştu.


"İNANILMAZ BİR DUYGU"

Çok mutlu olduğunu söyleyen Erivan Barut ise, "Dünya şampiyonu olmak inanılmaz bir duygu. Orada İstiklal Marşı'mızı okutmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak çok güzeldi. Kelimelerle anlatamıyorum, çok duyguluyum. Finalde İsrailli rakibime karşı çok üstün bir performans sergileyerek, bayrağımızı dalgalandırmak nasip oldu" dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum