Valilik müdahale etti, fragman değişti;

Valilik müdahale etti, fragman değişti

Fox Tv’nin yeni yayınlanacak dizisi ‘Kızıl Goncalar’ın fragmanında ‘Ahilik’le ilgili ifade büyük tepki çekti. Ahi kenti Kırşehir Valiliği harekete geçerek fragmanı değiştirtti. Yapımcı şirket de özür diledi....

 

Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrolü paylaştığı Kızıl Goncalar dizisinin ilk fragmanındaki "Ahiler çok mülayim görünürler ama her şey beklenir" sözleri kamuoyunun ve özellikle Kırşehirlilerin tepkisi çekti.

"AHİLER KELİMESİNDEN DOLAYI KAMUOYU VE KIRŞEHİR HALKINDAN ÖZÜR DİLERİZ"

Fragmanın başında Özcan Deniz "Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler... Onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak ümit dağıtarak" diyor. Karşısındaki kişi de "Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir" ifadelerini kullanıyor.

Gelen yoğun eleştirilerin ardından açıklama yapan Gold Film, "FOX'un yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın yayınlanan ilk tanıtımında geçen 'Ahiler' kelimesinden dolayı tüm kamuoyundan ve Kırşehir halkından özür dileriz" açıklaması yaptı.


FRAGRAM ‘AHİLER’ ÇIKARILARAK YENİLENDİ

Açıklamanın ardından fragmanda geçen "Ahiler" kelimesi çıkarılarak yeniden yayınlandı.

Yazılı bir açıklama yapan Kırşehir Valiliği de, ‘Ahilik ve Ahilik değerlerinin korunmasının toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu’ vurguladı.

Valiliğin açıklamasında, “Toplumun temel değerlerinden olan Ahilik kurumu ile bağdaşmayan bir kurgu ve söylemin yer aldığının anlaşılması üzerine, söz konusu televizyon dizisinin fragman içeriğine ilişkin olarak ilgili kurum ve yapımcı firma nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur” denildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum