Mülkiye Mektebi, 164. yılını kutluyor;

Mülkiye Mektebi, 164. yılını kutluyor

4 Aralık 1859 yılında kurulan Mekteb-i Mülkiye-i Fünun-u Şahane'nin (Mülkiye Mektebi) 164. kuruluş yıl dönümü mülkiyenin mezunları tarafından kutlanacak....


Sultan Abdülmecid dönemindeki Osmanlı İmparatorluğu’nun yenileşme çabaları sırasında modernleştirilmeye çalışılan devlet kurumlarını yönetecek, özellikle hukuk ve diplomasi alanında uzmanlaşmış bürokratlar yetiştirmek üzere “Mekteb-i Mülkiye-i Şahane” adıyla 4 Aralık 1859'da İstanbul'da kurulan okul, 77 yıl sonra, 1936'da Ankara'ya taşındı. "Mekteb-i Mülkiye” ve “Siyasal Bilgiler Okulu" adlarının ardından "Siyasal Bilgiler Fakültesi" ismini alan Mülkiye, Türkiye’nin siyasi, yönetsel, iktisadi, mali, siyasi ve sanat tarihinde önemli bir rol oynadı.

HALEN ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYOR

Mülkiye halen Ankara Cebeci’deki binasında ‘Kamu Yönetimi’, ‘Uluslararası İlişkiler’, ‘İktisat’, ‘İşletme’, ‘Maliye’ ve ‘Çalışma Ekonomisi’ olmak üzere altı bölümde öğrenci yetiştiriyor. 


"BİR ARAYA GELİYORUZ"

Mülkiye’nin mezunları, bu sene 164. kuruluş yıldönümlerini kutlayacaklar. İstanbul Mülkiyeliler Birliği’nden yapılan açıklamada, "Mülkiyeliler ve Mülkiye dostları ile bir araya geliyoruz. Şanlı mektebimizle ilgili anıları tazelemek, her nesilden Mülkiyelilerle tanışmak için güzel bir fırsat olacak bu gece 5 Aralık Akşam 19.00 da İş Kuleleri Levent’teki İş Bankası Oditoryumu’nda gerçekleşecek” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

Etiketler :
,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum