"Hepimiz hayatın içinde bir engelli adayıyız";

"Hepimiz hayatın içinde bir engelli adayıyız"

Dünya Engelliler Günü programında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Hepimiz hiçbir istisna olmadan hayatın içinde bir engelli adayıyız" diyerek, herkesin empati yapması gerektiğini vurguladı....


Dünya Engelliler Günü kapsamında Öğretmenevinde programa düzenlendi. Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Salih Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. M. Sait Abdullahoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.


"HERKES EMPATİ YAPMALI"

Programda konuşan Vali Çelik, "Engelli bireylerin toplumun ayrı bir kesimi olarak değil, bütünleşmiş bir parçası olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizlerin önündeki en büyük engelin zihinlerde başladığını kendi adıma ifade etmek istiyorum. Sizlerin ve yakınlarının çektiği zorlukları aşmak için toplumun diğer fertlerinin, devletin ortaya koyacağı iradenin temel yansıması da birlikte olmak, empati yapmak ve engelleri hep beraber ortadan kaldırmak şeklinde olmalıdır. Hepimiz hiçbir istisna olmadan hayatın içinde bir engelli adayıyız. Bu çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi bir ülke bırakmak için günde bazen 25 saat, haftada 8 gün çalışma gayesini tüm kamu personeli olarak sizlere destek olmak için göstereceğiz" diye konuştu.


TALEPLERİNİ DE DİNLEDİ

Vali Çelik, programa katılım sağlayan engelli vatandaşların ve ailelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek, önlerinde bulunan engellerin kaldırılması noktasında elinden gelen desteği vereceğini söyledi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum