“İnsan hakkı kul hakkıdır”;

“İnsan hakkı kul hakkıdır”

Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, kaymakamlığın koordinesinde meslek yüksekokulu ve lise öğrencilerini bilgilendirmek için düzenlenen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerine katılarak, “İnsan hakkı kul hakkıdır” dedi....

Resim

ÖĞRENCİLER ‘İNSAN HAKLARI’ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Şuhut Kaymakamlığı koordinesinde Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Avukat Seher Çakan ve Avukat Kadir Durkal’ın konuşmacı olduğu Şuhut Meslek Yüksek Okulunda ve Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan İnsan Hakları Konferansı’na katıldı.

Resim

“KUL HAKKININ ÖNEMİ BÜYÜK”

Etkinliklerin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve insan haklarının önemini vurgulayan Kaymakam Han, “Her insan bir kuldur ve insan hakkı bir kul hakkıdır. İnsan hakkı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile başlamaz. Dinimizde de kul hakkının önemi büyük” dedi.

Resim

“HAYATINIZ BOYUNCA ADALETTEN AYRILMAYIN”

Öğrencilere hayatları boyunca ‘adaletli olmaları ve kimsenin hakkına girmemelerini’ tavsiye eden Kaymakam Han, “İnsan hakları dediğimiz zaman sadece mahkemelerde oluşan hakları düşünmeyelim. Sınıftaki arkadaşınızla olan hak ve hukuk, evde ailenizle olan haklarınız, yarın iş hayatında veya yuva kurduğunuz zaman oluşacak haklarınız da bu kapsama girer” ifadelerini kullandı.

Resim

ÖĞRENCİLERLE  MASA TENİSİ OYNADI

Konferansın sonunda öğrencilerle sohbet edip masa tenisi oynayan Kaymakam Han, Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrencilerle beraber öğle yemeği programına katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum