Yağdonduran geçidi kabus olmaktan çıkıyor;

Yağdonduran geçidi kabus olmaktan çıkıyor

Sivas-Malatya Karayolu üzerinde yer alan ve kış aylarında sürücülerin kabusu olan Yağdonduran geçidi artık kabus olmaktan çıkıyor. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, özellikle kış aylarında güvenli geçişi sağlayacak olan Yağdonduran Tüneli'nin açıldığını belirtti....


Sivas-Malatya Karayolu üzerinde yer alan Yağdonduran geçidi, kış aylarında sık sık ulaşıma kapanıyordu. Sürücülere zor anlar yaşatan geçit için Yağdonduran mevkiinde 2016 yılında tünel yapımına başlandı. 7 senenin sonunda tünel çalışmaları tamamlandı ve Yağdonduran Tüneli hizmete açıldı.  Yaklaşık bin 600 metre gidiş bin 600 metre dönüş olmak üzere toplam 3 bin 200 metre şeklinde projelendirilerek, hayata geçirilen tünel son teknoloji ile inşa edildi. Türkiye'de ilk kez uzaktan kontrollü yangın söndürme sisteminin de yapıldığı tünel çok sayıda kamera ile de izlenmekte.


"SÜRÜCÜLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAK"

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Sivas-Malatya karayolunda bulunan Yağdonduran geçidinde kış aylarında yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldıracak olan tünel, araç trafiğine açıldı. Sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak olan Yağdonduran Tüneli şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum