Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’;

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı, Erzincan’da gerçekleştirildi....

Resim

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, Erzincan Ticaret Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir, STK temsilcileri, gazeteciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Resim

DEĞİŞİMİ YAKALAYAMAZSAK AYAKTA KALAMAYIZ

Programda bir konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, değişen ve gelişen teknolojiye, bununla beraber internet medyası sektörüne ayak uydurulması gerektiğini vurguladı.

Düzenlenen programın önemine işaret eden Vali Aydoğdu, “Sivil toplum ve medya alanında inanılmaz bir değişim ve dönüşüm var. O kadar hızlı ve baş döndürücü ki, biz bile ona ayak uyduramıyoruz. 1000’in üzerinde internet haber sitesi var. Aşağıdan da inanılmaz bir dip dalga var. Değişim oluyor, dönüşüm oluyor, dünya değişiyor, toplumlar değişiyor, kavramlar değişiyor ve biz gerçekten çok zor durumdayız” dedi.

Vali Aydoğdu, artık bilgiye ulaşmanın maliyetinin sıfıra indiğini ancak acımasızca bir rekabet olduğunu dile getirdi. Aydoğdu, “Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek zorundayız. Eğer biz bu değişimi yakalayamazsak rekabet etmemiz, ayakta kalmamız zor" uyarısında bulundu.

Resim

SİVİL TOPLUM VE DÖNÜŞEN MEDYAYI ANLATTILAR

Konuşmaların ardından, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kübra Pamukçuoğlu moderatörlüğünde, ‘Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi’ konusunda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölümünden Doç. Dr. Burcu Zeybek, ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkin Sosyal Medya Kullanımı’ konusunda TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Basın Medya İletişimi’ konusunda BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, ‘Kişisel Verilerin Korunması ve Telif’ konusunda Av. Cüneyd Altıparmak tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum