"Bu eserleri gelecek nesillere aktarmalıyız";

"Bu eserleri gelecek nesillere aktarmalıyız"

Konya'nın Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları ile tarihi dokusuna yeniden kavuşan Sille Subaşı Hamamı açıldı. Açılışa katılan Kaymakam Eflatun Can Tortop, "Bu eserlerimizi aslına uygun olarak ihya edip, gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevi olmalı" dedi....


Selçuklu Belediyesi'nin Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları tamamlanan Sille Subaşı Hamamı'nın açılışı yapıldı. Açılışa Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.


"İHYA ETMELİYİZ"

Açılışta konuşan Kaymakam Tortop, "Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Subaşı Hamamı’nın açılışını yaptık ve mimarlar odamıza teslim ettik. Bizler ne yazık ki millet olarak tarihi mirasımıza sahip çıkma bilincine çok geç başladık. İhmal ve ilgisizlik yüzünden kendi kaderine terk edilen ve zaman içinde yorulup diz çöken eserlerimiz var. Bu eserlerimizi aslına uygun olarak ihya edip, gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Sivil mimari örnekleri, medeniyet yolculuğumuzda kimliğimizin, kişiliğimizin çok değerli parçalarıdır.  Bu bakımdan Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum