O heykel, Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek;

O heykel, Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek

Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, "Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykeli Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek" dedi....


Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Yönetim Kurulu, Vali Musa Işın’ın başkanlığında bir araya geldi. Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Esin Güral, Prof. Dr. Kazım Uysal, Semra Sarıışık Tozaraydın, Adil Özkan ve Kerim Vural katıldı.

“ÇİNİLİ CAMİ’NİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI”

Toplantıda konuşan Vali Işın, Çinili Cami’nin 5 farklı üniversitenin hazırladığı Bilim Raporları doğrultusunda aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı. Işın, Kütahyalı şair Pesendî Ali Dede’nin kabrinin yerinin tespiti ve düzenlenmesinin de KÜTAV tarafından yapılacağını kaydetti.

“ANKARA’DA KÜTAHYA İL SERGİSİ DÜZENLENECEK”

Vali Işın, "Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykeli Antalya’dan Kütahya’ya getirilecek. Bu projenin maliyeti olan 170 bin TL artı KDV, KÜTAV yönetim kurulu üyesi GÜROK Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat tarafından karşılanacak" dedi. Ankara’da düzenlenecek olan Kütahya İl Sergisi hakkında da bilgiler veren Vali Işın, sergide; Kütahya’nın tarihi, kültürü, sanatı ve zenginliklerinin tanıtılacağını, serginin giderlerinin de KÜTAV tarafından karşılanacağını belirtti.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum