Eğil turizm cenneti olacak;

Eğil turizm cenneti olacak

Diyarbakır’ın Eğil ilçesini ayağa kaldıracak, tarihi ve kültürel mirasını ortaya çıkararak turizm cenneti haline dönüştürecek projenin hazırlıkları başladı. Kaymakam ve Belediye Başkanı Volkan Hülür, “Peygamberler diyarı ilçemizin tarihi ve turistik alanlarını ortaya çıkarıp turizm cenneti haline getireceğiz” dedi....

Resim

Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekil Volkan Hülür’ün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaretiyle başlayan proje çalışmaları hız kazandı. Bakan Ersoy, Kaymakam Hülür’ün sunduğu projeye destek vererek gerekli çalışmaların yapılması için ilgililere talimatta bulundu. Daha sonra bakanlık ve ilgili kurumlardan heyetler Eğil’e gelerek tarihi mekanlarda incelemeler yaptı.

Resim

KÜLTÜREL MİRAS TURİZME KAZANDIRILACAK

Eğil’de tarihi ve kültürel mirası bulunan yapıların turizme kazandırılması, inanç, tarih ve turizm birikiminin tanıtılması amacıyla hazırlanacak projeyle toplantılar yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık Turizm Geliştirme Ajansı Genel Müdür V. Dr. Elif Balcı Fisunoğlu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube şefi Nihal Metin Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eras Eraslan ve beraberindeki heyet ile birlikte Kaymakam/Belediye Başkan V. Volkan Hülür, ilçede incelemelerde bulundu.

Resim

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla Peygamberler Diyarı Eğil’de yapılacak olan projeleri yerinde görmek ve incelemek amacıyla İstanbul Anıtlar Kurulu Başkanı Mimar Alen Günberk ve Muğla Anıtlar Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gülçin Kahraman da Kaymakam Hülür’ü makamında ziyaret etti.

Resim

HEDEF 1 MİLYON TURİST

Kaymakam HÜlür, ““Eğil 3 büyük dine ve bir çok medeniyete kucak açmış, Peygamberlere ev sahipliği yapmış tarihi bir yer. İnanç ve tarih turizmi yanında doğa turizmini, su sporlarını ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda projelerimizi Sayın Bakanımıza aktardıktan sonra karşılık bulduk. Kısa zamanda gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Sayın Bakanımızın teşrifleri ile tanıtımı yapılacak. Hedefimiz 400 bin olan turist sayısını en az 1 milyona çıkarmak” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum