Burdur’a 15 yıl sonra yolcu treni geldi;

Burdur’a 15 yıl sonra yolcu treni geldi

2008 yılında Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılmasıyla birlikte sadece yük trenlerinin kullandığı Burdur Garı'na 15 yıl sonra ilk yolcu treni geldi. Treni karşılama törenine katılan Vali Türker Öksüz, "Çok önemli ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz" dedi....


Burdur- İzmir seferlerinin yapıldığı Göller Ekspresi’nin 3 Mart 2008 yılında, Burdur- İstanbul seferlerinin gerçekleştirildiği Pamukkale Ekspresi’nin ise 25 Temmuz 2008’de kaldırılmasıyla birlikte 15 yılı aşkın bir süredir yolcu taşımacılığı yapılmayan Burdur Tren Garı’nı sadece yük vagonları kullanıyordu.


YENİDEN CANLANDI

2008 yılından beri yalnızca yük vagonlarının kullandığı güzergah 20 Aralık 2023 tarihinde hizmete giren Güller Ekspresi ile yine canlandı. Uzun bir aranın ardından ilk yolcu treni bugün Burdur'a geldi. Güller Ekspresinin, Burdur bağlantısının fiziki tren işletmesi ile ilk seferine başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. 


"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Burdur Garı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Türker Öksüz, “Çok önemli ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz. Burdurlu hemşehrilerim bugünü özlemle bekliyordu. Trenin Burdur’a 15 yıl aradan sonra ulaşmış olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum