İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi;

İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi

Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan Gündüz Gece programının konuğu oldu. İlçenin tanıtımını yapan Kaymakam Kayabaşı, izleyicilere de bir sürpriz yaptı. Bağlamasını eline alan Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı....


Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan gezi programı Gündüz Gece'nin konuğu oldu. Gündüz Gece'nin sunucusu sanatçı Kürşat, ilçeye geldi ve şehri gezdi. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Mardin'in birbirinden güzel yerleri ekranlara taşındı. Ünlü sunucu Kürşat'ın kendine has sunumuyla yayınlanan programda Nusaybin'in de tarihi, turistik, kültürel mekanları ve en meşhur yöresel yemekleri anlatıldı. 


PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARDI

Programın son bölümünde ise Kaymakam Kayabaşı türkü seslendirdi. Eline bağlamasını alan Kaymakam Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin'e ait en güzel türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı.

"MAŞALLAH, ÇOK KISKANDIM"

Kaymakam Kayabaşı'nın türkü performansının ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Sanatçı Kürşat, "Maşallah, çok kıskandım. Bu nedir, nasıl güzel çaldınız ve söylediniz" dedi.


İLK BAĞLAMASI KENDİNDEN UZUNDU

Bunun üzerine Kaymakam Kayabaşı, "Ben 10 yaşında bağlama çalmaya başladım. Ben bağlama çalmaya başladığımda, bağlama benden uzundu. Yaşım küçük diye kursa da kabul etmemişlerdi. Tahtadan kendime bağlama yaptım. Bunu duyan bağlama hocamız 'gelsin başlasın' dediler. O şekilde müzik maceram başladı. Hayatın her alanda müzik olmalı. Özellikle biz idarecilerde sanatla uğraşmak mükemmeliyetçiliği de artırıyor. İşlere titizlik katıyor. Ayrıca vatandaşlara ulaşmada sanat ve müzik iyi bir köprü vazifesi görüyor. Dolayısıyla müziği hayatımdan hiç çıkarmıyorum. Çok yorgun olduğumda bir yarım saat çekilip müzik icra ettiğimde kendime geliyorum. Ayrıca şehrimizin tanıtımına katkı yapan Gündüz Gece programının yapımcı ve ekibine, Kanal 7 yönetimine ve kendine özgü sunumuyla Kürşat beye, aziz hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Programın sonunda Kaymakam Kayabaşı, bağlamasını çaldı, Sanatçı Kürşat ise Mardin Türküsü söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum