"İstanbul, ticaretin başkenti";

"İstanbul, ticaretin başkenti"

Mobilya Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını açtı. Açılışa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul’da her hafta birden fazla fuar oluyor. İstanbul, ticaretin başkenti. Anadolu’da üretilen bütün ürünler buraya geliyor" dedi....


Mobilya Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF) açıldı. Açılışa Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, Ticaret Bakan Yardımcıları Mustafa Tuzcu ve Ö. Volkan Ağar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Millî Savunma Bakanı ve 28. Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, milletvekilleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, protokol mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.


“İHRACATÇILARIMIZIN YANINDAYIZ”

Konuşmasında ihracatçılara verdikleri desteklere değinen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, “Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nın iş dünyamız için hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyorum. Fuarımızın inşallah iş ilişkilerimizin gelişmesinde ve uluslararası alana açılmamızda önemli bir rolü olacak. İhracatçılarımız, 255,8 milyar dolarlık bir mal ihracatı rekoru yaşattılar. İhracatçılar nerede biz oradayız, bütçemizin yüzde 60’lık payı ile ihracatçıların yanındayız. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, vizyonu ve istikrarlı ekonomi yönetimi ile güçlü bir yol kat ettik. Dünya mal ihracatımız yüzde 0,55’ten yüzden 1,6’ya yükseldi. Bu yıl 256 milyar dolar ve üzeri mal ihracatını hedefliyoruz. Mobilya sektörü, son 30 yılda dev adımlarla ilerliyor. Mobilya sektöründeki öncülüğü için Kayseri ve İnegöl’ü yürekten tebrik ediyorum. Fuarımız, Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri haline geldi, tıpkı Türk mobilyaları gibi inşallah bir marka haline de gelecek. Fuarın tüm katılımcılarını ve temsilcilerini tebrik ediyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı, bereketli bir ticaret diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.


VALİ GÜL, KAYSERİLİLERİ TEBRİK ETTİ

İstanbul’un bir ticaret şehri olduğunu dile getiren Vali Gül, “Ticaret Bakanımızın liderliğinde İstanbul’umuzda her hafta birden fazla fuarımız oluyor. İstanbul, ticaretin başkenti. Anadolu’da üretilen bütün ürünler buraya geliyor. Bugün, fuarın farklı bir yönü var. Kayserilileri tebrik ediyorum, Valisi, belediye başkanı, milletvekilleri, oda başkanları ve sanayicisi ile Kayseri’nin tesadüfen Kayseri olmadığını gösteriler. Başta katkıları için sektörümüzün temsilcilerine, hamiliğinden dolayı Ticaret Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

28 OCAK'A KADAR AÇIK OLACAK

Bakan Prof. Dr. Bolat, Vali Gül ve beraberindekilerin açılış kurdelesini kesilmeleri ile program sona erdi. Dünyanın 3 büyük mobilya organizasyonu, Türkiye’nin ise en büyük fuarı olan IIFF, 23-28 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum