Çay ocağını kitap dolu raflarla donattılar;

Çay ocağını kitap dolu raflarla donattılar

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı için verdiği kütüphane sözünü yerine getirdi. Ekipler, sıcak sohbetlerin yapıldığı çay ocağının bir köşesini kitaplarla dolu raflarla donattı....


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz günlerde Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etmiş ve gençlerle sohbet etmişti. Bu sohbetin ardından önemli bir karar aldıklarını açıklayan Vali Aydoğdu, salı günü çay ocağına kütüphane kuracaklarını duyurdu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kentte Topal Osman Çay Ocağı olarak bilinen oyun ve sigara dumanın olmadığı, sıcak sohbetlerin yapıldığı Tiryaki Çay Ocağı'nın bir köşesini kitaplarla dolu raflarla donattı.


"HER AY UZMAN GELECEK"

Vali Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve birim amirleri ile birlikte, tamamlanan kütüphane bölümünün açılışını yaptı. Açılışta konuşan Vali Aydoğdu, "Bundan sonra her ay sizler tarafından belirlenecek bir konu ile ilgili olarak o konuda uzman kişileri getirterek buralarda gençlerimizi, hemşehrilerimizi bilgilendireceğiz. Bu ve benzeri yerleri aynı zamanda birer ilim yuvasına dönüştürmek için çaba ve gayret gösteren herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


"GERÇEK DEĞİŞİM KALPTEN BAŞLAR"

Vali Aydoğdu, "Aşık Veysel, 'Çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen...' Ne güzel söylemiş üstad. Can Erzincan'ın güzel insanları sizi sevmemek ve hizmet yolunda yürümemek mümkün mü? Sayın Valim 'Çay var içer misiniz?' dediniz gönül sohbetlerinize davet ettiniz. Çayın demine bakmayıp, sohbetin demine bakan, sohbetin en derin harmanından anlayan Tiryaki Çay Ocağına söz verdiğimiz kitap okuma köşesini açtık. Gerçek değişim, kalpten kalbe dokunarak başlar; samimiyetle yol alır, sevgiyle kemale erer" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum