Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı;

Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı

Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı....


Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler ardından Kongre Caddesi'nde devam etti. Kutlama törenine Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


GÖSTERİLER YAPILDI

Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Türkülerin de seslendirildiği törende atlı gösteriler yapıldı. 


ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUDULAR

Tören sonunda protokol üyeleri, öğrenciler ve halkın katılımı ile Yanık Cami Anıtına kadar bayraklarla yürüyüş gerçekleştirildi. Burada Yanık Cami Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi. Ayrıca, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Vural tarafından, Yanık Cami hadisesi ve kurtuluş süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.


VALİ ÇİÇEK: GELECEK GÜNLERİMİZ ÇOK DAHA GÜZEL

Ardahan’ın 103. kurtuluş yıl dönümünü kutlayan Vali Çiçek, "Serhat şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz. 93 Harbi sonrası 43 yıllık işgal döneminde; yaşlısı, genci, kadını, erkeği ve çocuğu hep birlikte iman ve inanmışlık ruhuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz. Kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Tarihimizden ders çıkararak geleceğimize emin adımlarla yürüyebilmek için bizlere düşen görev; kendine has tabiatıyla, kültürüyle, değerleriyle ve zengin tarihi değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bin yıllık gönül bağımızla sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş kardeşlik kenti Ardahan’da bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum