133 yaşına giren koca çınar, yaşam sırrını anlattı;

133 yaşına giren koca çınar, yaşam sırrını anlattı

Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, yıllara meydan okuyan Hacı Mehmet Reşit Ak amcanın 133. yaş gününü kutladı. Nükteli konuşmasıyla yüzlerde tebessüm oluşturan Mehmet amca, yaşam sırrını da anlattı....


Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör koordinesinde başlatılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kozluk’un Çınarları Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında Kaymakam Güngör, bölgenin en uzun ömürlü insanı olan ve ilçeye bağlı Geçitaltı köyünde yaşayan 133 yaşındaki Hacı Mehmet Reşit Ak amcayı ziyaret ederek , doğum gününü kutladı.


YAŞAM SIRRINI ANLATTI

Nükteli konuşmasıyla yüzlerde tebessüm oluşturan, yüzlerce torunu olan ve yakın tarihimizde yaşanan olayları berrak hafızasıyla hatırlayan, anıları ve tecrübesiyle insanları kendine hayran bırakan Hacı Mehmet amca, uzun ömürlü olmasının sırrını başta maneviyat, çok çalışma,  temiz hava, temiz su, ilçenin doğal balı olan Mereto Balı, diğer organik ve bitkisel ürünleri ile beslenmesinin sağladığını belirtti.


TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretleri dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Mehmet Reşit amcanın 133. yaş günü dolayısıyla doğum gününü kutlayıp hediyeler veren Kaymakam Güngör, misafirperverliklerinden dolayı kendisine teşekkür ederek, daha nice sağlıklı ve uzun ömür dileklerini iletti.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum