"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı";

"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi....


Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyünde Polay Madenciliğe ait krom madeni işletmesinde meydana gelen göçük alanına giderek arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti. 


SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Toraman, "İhbarı alır almaz ilgili arkadaşlar bölgeye intikal ettiler ve arama kurtarma faaliyetlerine başladılar. İlk etapta 4 işçi kardeşimizin göçük altında kaldığı tespit edildi. Arama kurtarma faaliyetleri içerisinde de 3 işçi kardeşimiz sağ olarak çıkarıldı. İlk çıkartılan işçi kardeşimizin tedavisi ayakta devam ediyor. Diğer iki işçi kardeşimizin de hastaneye sevkleri sağlandı, şu anda yatarak tedavileri devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre hayati tehlikeleri bulunmuyor. Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik. Muhtemelen bir sıkışma meydana gelmiş. Dolayısıyla en kısa zamanda onu da güvenli bir şekilde çıkarmayı ümit ediyoruz. 24 kişilik bir ekip aşağıda çalışıyor. AFAD, UMKE, itfaiye ekiplerimiz ilgili bütün kurumlar, jandarmamız hepsi olay yerinde. Şu anda da olay yerindeyiz ve gelişmeleri takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum