Arama
Arama Sonuçları
İliç’te iki işçi daha toprağa verildi
Erzincan İliç'teki maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybeden ve bugün cesetlerine ulaşılan işçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz için cenaze töreni düzenlendi.
Toprağa verilen madencinin ailesinin acısını paylaştı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanan madenci Adnan Keklik'in kederli ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, merhum Keklik için dualar ederek, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
Acılı aileyi yalnız bırakmadı
Niğde Valisi Cahit Çelik, patates deposunda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Murat Aydoğan'ın cenaze törenine katıldı. Vali Çelik, acılı aileye başsağlığı diledi
Göçük altında kalan işçilerin aileleriyle iftar yaptı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç ilçesindeki maden kazasında göçük altında kalan işçilerin aileleriyle iftar yaparak dayanışma mesajı verdi.
"Sahadaki çalışmalar aralıksız sürüyor"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili toplantı yaptı. Yetkililerden bilgi alan Vali Aydoğdu, toplantı sonrası acılı aileleri de ziyaret etti. Aydoğdu, "Sahadaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Birbirimize destek vererek bugünleri aşacağız" dedi.
"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi.
Elazığ'da maden ocağında göçük
Elazığ'ın Palu ilçesinde sabah saatlerinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarıldı, 1 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
Maden sahasında toprak kaydı: 9 kişi aranıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
"Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı. Vali Çiçek, "Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız. Olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını önemle istirham ederim" dedi.
Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti
Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması sırasında meydana gelen ikinci heyelanda da 21 personel göçük altında kaldı.
Göçük altında kalan madenciyle bir araya geldi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, çalıştığı madende göçük altında kalan ve yaralanan Ömer Özkan’ı ziyaret etti.
Fırtınada 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı
AFAD yurt genelinde hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının meydana geldiğini duyurdu. Sel ve fırtınada 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.
Siirt'te maden ocağında göçük: 3 ölü, 2 yaralı
Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Vali Dr. Kemal Kızılkaya, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
“Viran oldu Adıyaman depremde / Taze güller soldu arka bahçemde”
Yaklaşık üç yıl Adıyaman Valiliği görevini yürüten ve sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını isteyen şair Mahmut Çuhadar, depremde yaşadıklarını son yazdığı “Adıyaman Depremi” şiirine döktü.
Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı.
Nefes kesen deprem tatbikatı: Metrelerce yüksekten atladılar
Tekirdağ'da Vali Aziz Yıldırım'ın yönettiği nefes kesen bir deprem tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği 7.4’lük deprem sonrasında metrelerce yüksekten atladılar; polise zor anlar yaşatıp afet bölgesine girdiler; intihara kalkıştılar.