Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek;

Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. İstanbul’da ise 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi" dedi....


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'ne katıldı. 65 yeni Mobil Göç Noktası aracı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü Personeli'ne törenle teslim edildi.


"GÖÇ, EN BÜYÜK KÜRESEL MESELE"

Törende konuşan Bakan Yerlikaya, İstanbul’a 65 yeni mobil göç noktası aracını daha hizmete aldıklarını ifade etti. Bakan Yerlikaya, "Bu yeni araçlarla birlikte İstanbul'da 103 mobil göç noktasına ulaştık. Böylece denetimlerimizi daha güçlü ve yoğun bir hale getirdik. İstanbul, bizim medeniyetimizin baş tacıdır. Bu şehir dünyanın en büyük 15. metropolüdür. İstanbul'da huzur ve güvenliği sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Göç, bugün dünyada en büyük küresel meselelerin başında geliyor. Bizim temel hedefimiz; hem düzensiz göçle hem de göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle amansız bir şekilde mücadele etmektir. 19 Temmuz’dan bugüne kadar sadece İstanbul’da mobil göç noktalarımızda 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi. Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. 61 bin 429 yabancının düzensiz göçmen olduğu tespit edildi ve bu kişilerin sınır dışı işlemleri başlatılarak geri gönderme merkezlerine sevk edildi" diye konuştu.


"201 KİŞİ TUTUKLANDI"

Düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Haziran 2023- 23 Şubat 2024 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 493 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda 798 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, bunların 201’i tutuklandı, 103’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde İstanbul’da yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 80 bin. Başta İstanbul olmak üzere her şehrimizde denetimlerimiz, kontrollerimiz artarak ama hiç durmadan, ara vermeden devam edecek. İnsan tacirlerine ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum