Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı;

Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı

Batı Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahında, Karadeniz’in mavisinin ve yeşilinin ortasından geçen Özel Karaelmas Ekspresi İnfo Turu, uğradığı 3 ildeki destinasyonlarının ardından 2. gününde Zonguldak’ta ilgi ve mutlulukla karşılandı....

Resim

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşlik ettiği trenin Zonguldak programına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan, Zonguldak Milletvekili, Bakanlıklardan ve bölgelerden temsilciler, kalkınma ajansları ile tur acenteleri, fenomenler ve basın mensupları katıldı.

Resim

Programda ilk durak Zonguldak’ın sosyal ve ekonomik belleğinde önemli yer edinmiş endüstri yapılarıyla Üzülmez Kültür Vadisi oldu.

İnfo turu ekibinin ikinci durağı ise şehrin en önemli üretim kaynağı olan taşkömürü madenciliğinin hayatın her alanda izlerini yansıtan Maden Müzesi oldu.

Resim

Farklı konseptteki oluşum aydınlatmaları, engelli dostu yürüyüş yolları, cam köprüleri, seyir teraslarıyla ve 3.350 metre toplam uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun onuncu mağarası olan Gökgöl Mağarası’na ziyaretçiler hayran kaldı.

Resim

Ekibin dördüncü ve son durağı ise Zonguldak Tren Garı oldu. İnfo tur katılımcıları, şehirdeki programlarının ardından madenci korosunun verdiği mini bir konser sonrası Vali Hacıbektaşoğlu tarafından uğurlandı.

Resim


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler
Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum