Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı;

Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halk yürüyüşü gerçekleştirdi....


Törene; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, AK PARTİ İl Başkanı Naim Makas, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın,  Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, askeri ve mülki erkan, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


HALK GÖSTERİLERİ YAPILDI

Kale-i Sultaniye’ de yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü açılış töreninde halk eğitim merkezi karma liseler gençlik dans topluluğu öğrencileri halk oyunlarını sergilediler.  


TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER

Çanakkale Mehteran Topluluğunun sergilediği gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere kutsal toprak, deniz suyu ve şanlı bayrağımız Vali İlhami Aktaş tarafından sporculara teslim edildi. Program sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Çanakkale Valiliği önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdiler. Çanakkale Valiliği önünde Vali Aktaş tarafından Zafer Koşusu'nun startı verildi.         

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum