Geleceğin sporcuları keşfediliyor;

Geleceğin sporcuları keşfediliyor

İstanbul Valisi Davut Gül, 300 öğrencinin spor yetenek tarama testine katıldı. Çocuklarının yeteneklerinin keşfedildiğini belirten Vali Gül, "En az 1 milyon öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını hedefliyoruz" dedi....


Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı iş birliği ile başlatılan proje kapsamında okullarda spor yetenek taramaları devam ediyor. Öğrenciler, belli yetenek testlerine tabi tutuluyor. Yetenek testlerinde hangi öğrencinin hangi spor branşına yetenekli olduğu tespit edilerek, yönlendirme yapılıyor. 


"ÖNEMLİ BİR PROJE"

İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir Mevlana İlkokulu’ndaki 300 öğrencinin spor yetenek tarama testine katıldı. Vali Gül, "Proje kapsamında tüm okullarımızda spor kulüpleri kuruldu ve yetenek taramaları yapılıyor. Çocuklarımızın yeteneklerine göre lisansları çıkartılıyor ve ihtiyaç olan malzemeler temin edilerek müsabakalar yapılıyor. 3 milyon öğrencimizden en az 1 milyon öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını hedefliyoruz. Malzemeleri ilçe belediyelerimiz temin ediyor. Yeteneklerin olimpiyatlara gidecek kadar önünün açıldığı bir etkinlik. Bu kapsamda projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum