Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor;

Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi....


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Akın Levent, vali yardımcıları, ilgili birim amirleri ve oda başkanlarının katılımıyla "Tulum Peyniri ve Toplu Sera Bölgesi" ile ilgili protokol imza töreni düzenlendi.


SERA ALANLARININ DÖNÜMÜ ARTACAK

4 ayrı protokolün imzalandığı törende  konuşan Vali Aydoğdu, "İmzaladığımız bu protokollerle, coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde belirli bir standarttın oluşturulması ve tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. İlimizde yıllık 10 ton olan tescilli tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak. 600 dönüm olan sera alanımıza 350 dönüm yeni sera alanı eklenerek ilimizdeki toplam sera alanı 950 dönüme çıkacak" diye konuştu.


"AMACIMIZ, İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMAK"

Vali Aydoğdu, "Jeotermal sera kurulumu için gerekli çalışmalar başlayacak. İmzaladığımız bu dört protokolün de Erzincan'ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız Erzincan'ı her alanda daha iyi noktalara getirmek, üretimi arttırmak, yeni istihdam alanları oluşturmak ve bu sayede diğer illere göçü durdurmak. Katkıları, destekleri ve işbirliklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum