“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”;

“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”

Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü....

Resim

Vali Enver Ünlü, “Rabbim! Vatan, Bayrak, Ezan, Kur’an için şehit olan kahramanlarımıza rahmetiyle muamele eylesin. Mekanları Cennet, Makamları Ali olsun” dedi.

Resim

TÖREN VE ETKİNLİKLERLE ŞEHİTLER SAYGIYLA ANILDI

Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünde, Manisa Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri Garnizon ve Polis Şehitliğinde bulunan şehit kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.

Törene Vali Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Garnizon Komutanı P. Alb. Zeynel Abidin Alptekin, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Baro Başkanı Av. Ümit Rona, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler katıldı.

Resim

Tören, Garnizon Şehitliğindeki anıta çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan yaptı.

Resim

'Şehitlik Şeref Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzalayan Vali Enver Ünlü, “Türk yurdunun payidar olması için; ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz düsturuyla, canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimiz; Manevi huzurlarınızda ifade etmek isterim ki, devletimizin bekası için canınızı ve kanınızı feda etmek suretiyle sizler; ezan olup dinmediniz, bayrak olup inmediniz, şehit oldunuz ölmediniz. Vatan, bayrak, mukaddesat uğruna, şehadet şerbetini içerek Yüce Yaradan’ın katında olma faziletine eriştiniz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum