"Nevruz bütün insanlığın bayramıdır";

"Nevruz bütün insanlığın bayramıdır"

Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü programlarına katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır" dedi....


21 Mart Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü programı düzenlendi. Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas da katıldı. 


"YENİDEN DOĞUŞU ANLATIYOR"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının akabinde programda konuşma yapan Vali Mehmet Makas, “Hepimizin inancında, imanında öldükten sonra diriliş var. Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Yeni baharın vatanımıza, milletimize, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Nevruz Bayramı, Orta Asya’dan gelen bir Türk bayramıdır. Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle Nevruz Bayramı’nın aslında Orta Asya'da kutlanan bir Türk Bayramı olduğunu, dolayısıyla birlik ve beraberliğe işaret etmesi gerektiğini hep beraber idrak ettik. Bugün tüm Türkiye'de kutlanıyor. Türk bayramı olarak hep beraber kutlamaya başladık. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır. Çünkü tüm insanlığa yeniden dirilişi, yeniden doğuşu anlatmaktadır" diye konuştu.


YUMURTA ÇATLAMA OYUNU OYNADILAR

Programda Nevruz konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mehmet Takımının gösterisinin akabinde öğrencilerin protokol üyeleri ile yumurta çatlama oyunu ve demir dövme töreni ile devam eden program Halk Oyunları ve Ustalar Topluluğu gösterilerin ardından sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum