II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenle kutlandı;

II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenle kutlandı

İkinci İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü ilçesinde tören düzenlendi....

Resim

Törene Vali Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Kaymakam Tolga Ustaoğlu, İnönü Belediye Başkan V. Serhat Hamamcı, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


MUTLULUK VE GURUR İÇİNDE KUTLUYORUZ

Tören Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Belediyesi ve İnönü Vakfı adına Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı okundu.

Törende Hava Muhabere Binbaşı Kemal Köşe Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yaptı. İnönü Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Pelvan da "İnönü Kapılarında" adlı şiiri okudu. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Tolga Ustaoğlu, ‘’Türk Ordusu’nun büyük güçlükler içinde, üstün kahramanlıklar göstererek elde ettiği II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz törene katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

Resim

MAKUS TALİHİN DÖNDÜĞÜ ZAFER

Kaymakam Ustaoğlu, “Bugün, II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümünü daha büyük bir heyecan, mutluluk ve gurur içinde kutluyoruz. Çünkü bugün, vatan toprakları düşmanlarca pay edilmiş ve işgal edilmiş bir milletin makûs talihinin döndüğü zaferin 103. yıl dönümüdür. II. İnönü Zaferi, Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline olan sarsılmaz inancının bir nişanesidir. Bu zafer hepimize kutlu olsun.’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından II. İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü kutlama töreni sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum