Vali Çelik, başkan vekilliği görevini tamamladı;

Vali Çelik, başkan vekilliği görevini tamamladı

Hakkari Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Vali Ali Çelik, görevi tamamladı. Vali Çelik, "Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim" dedi....

Hakkari Valisi Ali Çelik; Hakkari Belediyesi ve Hakkari İl Özel İdaresi bünyesine yeni kazandırılan iş makinaları ve araçların Hakkari Otogarı'nda gerçekleştirilen teslim törenine katıldı. Vali Çelik, yeni araçların Hakkari’ye hayırlı olmasını diledi ve tören sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2019-2024 DÖNEMİNİ ANLATTI

Vali Ali Çelik; 18 Ekim 2019 tarihinden 3 Nisan 2024 tarihine kadar Hakkari Belediyesi ve Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı. Vali Çelik, Belediye bünyesinde 2019-2024 yılları arasında yürütülen; yol ve toplu taşıma çalışmaları, su altyapısı çalışmaları, katı atık ve temizlik çalışmaları, cami ve tesis onarım çalışmaları, hayvan barınağı ve mezbaha yapım çalışmaları ile gerçekleştirilen diğer projeler hakkında bilgiler verdi. Vali Çelik, Hakkari’deki hizmet süresi boyunca sosyal belediyecilik ilkesini benimsediklerini ve bu doğrultuda; maddi zorluk yaşayan 1136 öğrenciye 4,5 Milyon TL’ye yakın maddi destek sağlandığını, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spor faaliyetlerinde kendilerini geliştirmeleri amacıyla amatör spor kulüpleri ile profesyonel spor kulüplerine maddi desteklerin sağlandığını belirtti.


12 MİLYON TL VARLIK İLE DEVREDECEK

Vali Çelik yine bu doğrultuda; 300’e yakın ihtiyaç sahibi ailenin evlerine doğalgaz alt yapısının sağlanabilmesi adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Belediye ve İl Özel İdaresinin destekleriyle 19,5 milyon TL’ye yakın bir desteğin sağlandığını, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2.700 gıda kolisi ile yaklaşık 1,5 milyon TL değerinde sosyal yardım gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Çelik, yapılan tüm çalışmalar değerlendirildiğinde Hakkari Belediyesi bünyesinde 4,5 yıllık hizmet süresi boyunca 473 milyon 158 bin 160,53 TL tutarında bir yatırımın gerçekleştirildiğini belirtti. Hakkari Belediyesinin mevcut borç durumu hakkında da bilgiler veren Vali Çelik; kamu kurumlarına yapılandırılmış halde bulunan borçlar dışında Hakkari Belediyesinin piyasada taahhuk etmiş olduğu ve emanetler hesabına düşmüş herhangi bir borç kaydının bulunmadığını belirterek, mevcut durumda Nisan ayı itibariyle personel maaşlarının ödenmesinin ardından, Hakkari Belediyesi'nin kasasında 12 Milyon TL varlık ile devredileceğini belirtti.


"YENİ BAŞKANA BAŞARILAR DİLERİM"

Vali Çelik, açıklamasının sonunda ise 7 aydır Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığını, 2024 Türkiye yerel seçimlerinin tamamlanması ve yeni başkanların belirlenmesinin ardından görevi tamamladığını belirtti. Vali Çelik, "7 ay boyunca yürüttüğümüz Belediye Başkan Vekilliği görevimizi bugün itibarıyla tamamladık. Bu süreçte, en küçüğümüzden en büyüğümüze herkese hizmet etmek için çalıştık. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum