Mersin'in adını Avrupa duyacak;

Mersin'in adını Avrupa duyacak

Avrupa'nın hatta dünyanın en prestijli organizasyonlarından "FIBA Euroleague Kadın Basketbol Final Four"a ev sahipliği yapacaklarını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizin adını Avrupa’ya duyuracak ve tanıtımına önemli katkılar sunacağız" dedi....

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Mersin'de düzenlenecek olan “FIBA Euroleague Kadın Basketbol Final Four Organizasyonu” basın lansmanı gerçekleştirildi. Vali Pehlivan, 12-14 Nisan 2024 tarihleri arasında; ilk kez Anadolu’da Mersin'de Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak olan Avrupa’nın en üst düzey kadın basketbol organizasyonu ‘Euroleague Kadın Basketbol Final Four‘ final -yarı final maçlarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ÇUKUROVA BASKETBOL TAKIMI SAYESİNDE"

Vali Pehlivan, "Mersin olarak ‘Avrupa Kadınlar Ligi Final Four’ yani dörtlü finale ev sahipliği yapacak olmanın memnuniyetini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizde ilki İstanbul'da düzenlenen ‘Final Four’ organizasyonu şimdi de ilk kez Anadolu'da ve ilk kez Mersin'de yapılacaktır. İlimizde bu organizasyonun yapılıyor olmasının en önde gelen nedenlerinden birisi Çukurova Basketbol takımının elde etmiş olduğu başarıdır. Ben bu vesileyle takımın kurucu başkanı ve halen daha başkanlığını yapan Serdar Çevirgen’i ve ekibini kutluyorum. İlimizde bu organizasyonun yapılmasının diğer bir önemli nedeni de altyapı ve tesislerimizin bulunması ve bunların yeterli donanıma sahip olmasıdır. Bu müsabakaları Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynayacağız. Avrupa standartlarında, dünya standartlarında bir salonumuz var" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ"

Mersin'de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 70 spor tesisinin olduğunu belirten Vali Pehlivan, "Buna ek olarak gençlere hitap eden yurtlarımızın olduğu 10 tesisimizle birlikte toplam 80 tesisimiz bulunmaktadır. Belediyelerimizin ve özel sektörün tesislerini de saydığımızda 100‘ün üzerinde tesisimiz gençlerimizin hizmetindedir. Bu ve benzeri tesislerimizde; bir yandan bu turnuvalara, şampiyonalara ev sahipliği yaparken bir yandan da gençlerimiz her branşta takımların alt yapılarından lisanlı sporcu olarak yetiştiriliyor. Bu durumu çok önemsiyoruz. Lisanslı sporcu sayımız İl genelinde 200 binin üzerine çıkmış durumdadır. Yaklaşık 15 bini basketbol branşında lisans sahibidir. Basketbol branşında 12 olmak üzere toplam 131 milli sporcumuz bulunmaktadır. Avrupa'nın hatta dünyanın en prestijli organizasyonlarından birisine ev sahipliği yaparak ilimizin adını Avrupa’ya duyuracak ve tanıtımına önemli katkılar sunacaktır. Bu organizasyon kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde sporcular, basın mensupları ve spor severler ilimize gelecektir. Bu organizasyonun logosunun ‘Final Four Mersin’ şeklinde kullanılacak olması da büyük bir önem taşımaktadır. Organizasyon her aşamasında ilimizin adıyla anılacaktır. Dolayısıyla birçok boyutuyla bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet, mutluluk duyuyoruz" dedi.

KONUŞMALAR YAPILDI
Programda; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) Genel Sekreteri Kâmil Novak, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Eski Milli Basketbolcu Hüseyin Beşok, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen de birer konuşma gerçekleştirdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum