"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır";

"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"

Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi....

Söke Yörük ve Türkmen Kültürü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği tarafından Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi.  Söke Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen çalıştayda Yörük kültürüne ilişkin paylaşımlar yapıldı. 

KIL ÇADIRLARI KURULDU

Etkinlik kapsamında Mehteran eşliğinde Söke pazaryerine kortej yürüyüşü yapıldı. Kıl çadırların kurulduğu, kılıç kalkan ve halk oyunu gösterilerinin sunulduğu etkinlikte sanatçılar konser verdi, katılımcılara da keşkek ikram edildi.


DERNEĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlikte konuşan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır. Milletimizin özelliklerini geçmişten alıp geleceğe taşımak, iyi yorumlamak mecburiyetindeyiz. Bu etkinliğin temel amacının bu olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Söke'de Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Yörükleri buluşturan Söke Yörük ve Türkmen Kültürü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum