Arama
Arama Sonuçları
"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"
3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi.
"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"
Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi.
Yörük çadırında iftar yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mezitli ilçesinde yörük çadırında iftar yaptı.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Tanrı Dağları’ndan Toroslar’a kardeşlik türküleri yankılandı
Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri, Antalya’da kapanış konseriyle sona erdi.
El açması gözlemelerin tadına baktı
İzmir'in Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Yörük Evi'nde gözleme yapan kadınlarla sohbet etti. Kaymakam Türköz, taze taze dumanı üstünde el açması gözlemelerin de tadına baktı.
Bakan Yerlikaya: Cumhuriyet, güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bağımsızlığımızın nişanesi Cumhuriyet'imiz, Türkiye Yüzyılı'nın ilhamı büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır. Bir asırdır değişmeyen heyecanımız ve inancımızla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.
Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.
Karakeçili’de Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde 29. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. Oğuzların 2 kolundan biri olan Bozokların Kayı boyuna mensup Karakeçili aşiretinin torunları şenlikte bir araya geldi.
Yörük göçü yürüyüşüne katıldı
Isparta Valisi Aydın Baruş ve Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, 800 yıllık tarihi Pınar Pazarı’nda kurulan yörük çadırlarını ziyaret ederek, mehteran ve develerle gerçekleşen temsili yörük göçü yürüyüşüne katıldı.
Pazarkule Gümrük Kapısı yenilenen yüzüyle hizmette
Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Pazarkule Gümrük kapısının açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşti.
Cudi Gabar'da roket sesleri yerine raket sesleri
Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cudi - Gabar’da, Şehit Aybüke Yalçın-1 Petrol Kuyu Sahasında, 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının açılışını gerçekleştirerek gösteri maçında milli sporcular ile bir araya geldi.
Kudret Kurnaz
Gaziemir Kaymakamı
Yörük çadırında iftar
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, iftarda Göçen ailesinin Yörük çadırına misafir olarak, Ramazan’ın ve iftarın bereketini paylaştı.
“Bu iş para değil gönül işi”
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, hayırsever Süleyman Akbıyık ile Kepez ilçesinde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin Protokolü’nü imzaladı.
Bozdoğan Yörük Çadırları depremzedeleri ısıtıyor
Aydın Valiliği koordinesinde, Aydınlı hayırseverlerin katkılarıyla Hatay'da Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kenti oluşturuldu.
Afyon’la Hocalar arası 35 kilometre kısaldı
Afyonkarahisar’da yoğun ilçe ziyaretlerine devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Hocalar-Sinanpaşa ilçesi bağlantı yolu Yörükmezarı mevkiinde toprak yoldan genişletme ve iyileştirme çalışmalarıyla parke taşlı yola dönüştürülen ve Afyonkarahisar-Hocalar arası mesafeyi yaklaşık 35 km kısaltan yolun açılışını gerçekleştirdi. Vali Yiğitbaşı, ulaşımın özellikle dağlık bölgelerdeki belde ve köyler için önemini vurguladı.
Kurtuluş günü futbol müsabakası
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi tarafından Mersin Stadyumu’nda düzenlenen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Şehitleri Futbol Müsabakası”na katıldı.
Bulgaristan'daki direnişin simgesi Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
Yörük çadırına misafir oldu
Karaman Ermenek Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Kuş Ali Obası’nda göçebe yaşamının son örneklerinden olan Yörük çadırına misafir oldu.
Dolu yağışı sera ve tarlalara zarar verdi
Antalya Serik Kaymakamı Cemal Şahin, dolu yağışından zarar gören sera ve tarlalarda incelemelerde bulunarak, üreticilerle bir araya geldi.
Ertuğrul Gazi şenlikleri dualarla başladı
741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’nın Söğüt’teki Yörük temsilcileri ve Alpler’i selamlamasının ardından Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dualarla başladı.
Adını Sultan Abdülaziz’den alan köyde 20. Yayla Şenliği
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Aziziye Köyü 20. Kültür Sanat ve Yayla Şenliği’ne katıldı. Vali Arslantaş, “Şenliğiniz kutlu yarenliğiniz şenlikli olsun” dedi.
Ayhan TERZİ
Mudanya Kaymakamı