Yılın ilk narenciye balını hasat etti;

Yılın ilk narenciye balını hasat etti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Narenciye Balı Hasat Şenliği'ne katıldı. Arıcı maskesi giyerek kovanlarda sağım yapan Vali Pehlivan, kavanozlara bal doldurdu....

Mezitli ilçesine bağlı Kuyuluk mevkiinde Narenciye Balı Hasat Şenliği düzenlendi. Etkinlikte limon ve portakal çiçeklerinden oluşan yılın ilk narenciye balı hasadı yapıldı. Hasat etkinliğine Vali Ali Hamza Pehlivan da katıldı. 

"BÖLGEMİZDE KALİTELİ BAL ÜRETİLİYOR"

Mersin'in narenciyenin başkenti olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, "Mersin'de arıların; portakal, limon, mandalina gibi narenciye ağaçlarının çiçeklerinden topladığı nektarın muhteşem karışımı ile oluşan narenciye balının ilk hasatını yaptık ve sezonu açtık. İlimiz genelinde yaklaşık 327 bin arı kovanımız var. Bu arı kovanı sayısıyla Türkiye genelinde ilimiz 4. sırada. Türkiye genelinde yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiliyor. Mersin’in iklimi, coğrafi şartları ve bitki örtüsü arıcılık için uygun. Çam ve diğer endemik bitkiler de arının üretmiş olduğu balın kalitesini arttıran nektar kaynağı teşkil eden bitkiler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bölgemizde hem mevsim itibariyle hem bitki örtüsü itibariyle kaliteli bir bal üretiliyor. Emektar arıcılarımıza, üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu diliyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum