"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi";

"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"

Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi....

Eren Üniversitesi Konferans Salonu'nda Turizm Haftası Kutlama Programı düzenlendi. Programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu da katıldı.

"BİZİ TARİHİMİZLE BULUŞTURUYOR"

Programda konuşan Vali Karaömeroğlu, " Turizm sürdürülebilir bir kalkınma aracı olmanın yanı sıra bir yerin ruhunu anlamak, doğal güzellikleri keşfetmek, yeni lezzetlerle tanışmak açısından da büyük önem taşıyor. Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Kış turizmi için yüksek dağlarımızın karla kaplanmış zirveleri kayak tutkunlarını cezbetmektedir ancak sadece kış sporları değil, aynı zamanda dağlarımızın eteklerindeki göllerin ve akarsuların doğal güzellikleri de doğaseverleri kendisine çekmektedir. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir. Arkeolojik ve tarihi eserlerimiz geçmişimizin izlerini taşırken, kültürel mirasımız ise bizi tarihimizle buluşturuyor. Eski camilerimiz, kümbetlerimiz, tarihi mezarlıklarımız ve kiliselerimiz, farklı inançlara sahip insanları bir araya getirmektedir" diye konuştu.


SERGİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Turizm Haftası dolayısıyla 'Kadim Şehir Bitlis' fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştiren Vali Karaömeroğlu sergiyi gezerek serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum